Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Η κυβέρνηση απαλλάσσει καναλάρχες από δόση 21 εκ. ευρω για τις άδειες

Σάββατο 30 Μαΐου 2020

/ by Newsroom
Η κυβέρνηση απαλλάσσει καναλάρχες από δόση 21 εκ ευρω για τις άδειες
Την εξαίρεση των ιδιοκτητών καναλιών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκδόθηκε τη Δευτέρα.

«Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4339/2015, καθεμία δε από τις επόμενες δόσεις καταβάλλεται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου κάθε ημερολογιακού έτους, εξαιρουμένου του ημερολογιακού έτους 2020, εντός του οποίου δεν καταβάλλεται οιαδήποτε δόση» προβλέπεται στην ΠΝΠ, ενώ δεν διευκρινίζεται τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον . «Το υπολειπόμενο, κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας, ποσό τιμήματος κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε ισόποσες δόσεις» προστίθεται στο ίδιο άρθρο.

Επιπλέον, η ΠΝΠ ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες των έξι ιδιωτικών καναλιών «δεν πρόκειται να καταβάλουν οιαδήποτε δόση τιμήματος άδειας εντός του ημερολογιακού έτους 2020, το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για κάθε άδεια που δεν θα αποδοθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), θα επιμερισθεί αναλογικά στις επόμενες ετήσιες δόσεις που θα καταβάλλει έκαστος υπερθεματιστής και θα προσαυξάνει αναλογικά το ετησίως αποδιδόμενο στο Ε.Σ.Ρ. ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ».

Με δεδομένο πάντως ότι πρόκειται για έξι κανάλια, το συνολικό ποσό που θα λείψει από τα κρατικά ταμεία είναι 21 εκατ. ευρώ. Δεν είναι σαφές επίσης το αν αυτή η δόση διαγράφεται ή αναβάλλεται, ή αναστέλλεται και θα επιμεριστεί στις επόμενες, από το 2021 δηλαδή και εάν δεν υπάρξει κάποια νεότερη ρύθμιση. Το συγκεκριμένο ερώτημα απηύθυνε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης... 


Read more: https://www.larisacitynews.gr/2020/05/h-kyvernisi-apallassei-kanalarxes.html#ixzz6NwhrnjHg
Follow us: larisacitynews on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP