Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Με διαδικασίες εξπρές 3.700.000€ πρόσκληση σε μία εταιρεία για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων στη Δομή Προσφύγων στο Κλειδί

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

/ by Newsroom


Με διαδικασίες εξπρές (6 μήνες) το Υπουργείο Μετανάστευσης με Δημόσιους Πόρους 3.700.000€ θα κατασκευάσει με απευθείας ανάθεση κτιριακές εγκαταστάσεις στην δομή στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης Παναγιώτη Μηταράκη με ημερομηνία Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, θα προκηρύξει διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετάσχει μόνο… μία εταιρία με έδρα την Χρυσούπολη Καβάλας. καθώς περιέργως μόνο σε αυτή απευθύνεται η πρόσκληση που υπογράφει ο κ.Υπουργός.

Τα… «παράξενα» συνεχίζονται καθώς όπως αναφέρει στην προκήρυξη «Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)». Τώρα πως σε έναν διαγωνισμό που έχει προσκληθεί να λάβει μέρος μόνο μια εταιρεία  θα κριθεί η… χαμηλότερη τιμή, μόνο το Υπουργείο Μετανάστευσης μπορεί να απαντήσει.
Να υποθέσουμε πως το Υπουργείο Μετανάστευσης δεν μπόρεσε να βρει άλλες κατασκευαστικές εταιρίες σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα στις οποίες να απευθύνει την πρόσκληση για την κατάθεση προσφοράς κατασκευής του έργου.

Επίσης από τον ιστοτόπο της εταιρίας, η οποία ιδρύθηκε το 2012, βλέπουμε πως αυτή έχει κατασκευάσει και το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Καβάλα.

Όπως διαβάζουμε στην “διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης” έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής των… προσφορών την Πέμπτη 11/6 ώρα 12.00.


Κατά’ τ’άλλα όπως αναφέρεται στην απόφαση και την πρόσκληση που δημοσιεύονται …ενιαία στην διαύγεια:

Τη διενέργεια Διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου: «Εγκατάσταση προσωρινής δομής φιλοξενίας του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη θέση αγρόκτημα Κλειδιού του Δήμου Σιντικής, Ν. Σερρών», με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης. 

Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.699.021,38 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 2.983.081,76 €, ΦΠΑ 24% 715.939,62 €) και θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 

Η εκτέλεση του παραπάνω έργου είναι απολύτως απαραίτητη λόγω κατεπείγουσας ανάγκης που οφείλεται στην κρίση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος και στις απρόβλεπτα μεταβαλλόμενες ροές που αυτή δημιουργεί και κρίνεται επιβεβλημένη τόσο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων/μεταναστών, όσο και για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Το αντικείμενο της υπό ανάθεση σύμβασης αφορά εργασίες για την Εγκατάσταση προσωρινής δομής φιλοξενίας του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη θέση αγρόκτημα Κλειδιού του Δήμου Σιντικής, Ν. Σερρών.

Για το ανωτέρω γεωτεμάχιο έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 4713/2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση Χωροθέτησης και Κατασκευής (ΦΕΚ Β’ 1986/23-05-2020). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην τεχνική περιγραφή και τα υπόλοιπα συνημμένα τεύχη. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την υπογραφή της. Οι λοιποί συμβατικοί όροι αναφέρονται στην Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων (Ε.Σ.Υ.) του έργου.

Στην ανωτέρω δαπάνη περιλαμβάνεται το κόστος εργασιών, τα γενικά έξοδα και εργολαβικό όφελος σε ποσοστό 18%, τα απρόβλεπτα σε ποσοστό 15% και ο ΦΠΑ σε ποσοστό 24%, σύμφωνα με το συνημμένο προϋπολογισμό.

Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

[ads-post] 

Οι σκηνές αντικαθίστανται με κτίρια και το προσωρινό, μονιμοποιείται

Ετσι το προσωρινό (που επιγράφεται και στην δημοσίευση της προκήρυξης), της Δομής, που αρχικά υποτίθεται ότι θα ήταν για έναν μήνα, γίνεται με γοργά βήματα …μόνιμο, με την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων.

Από την μια οι πρόσφυγες θα αποκτήσουν, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, αφού οι σκηνές που στήθηκαν σε μια νύχτα στην θέση Κλειδί, εξυπηρετούσαν την πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ να δείξει το σκληρό πρόσωπο απέναντι στους μετανάστες και να… “χαϊδέψει” τους “νοικοκυραίους”. Πολιτική που …κάμφθηκε από την αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων μας και από την μεταστροφή της Κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, όταν έλαβε την υπόσχεση για χρηματοδότηση (σ.σ. Η Δομή πάντως στο Κλειδί κατασκευάζεται από Δημόσιους πόρους και όχι ευρωπαϊκά κονδύλια).

Από την άλλη όμως, ολοκληρώνεται η κοροϊδία προς τους κατοίκους του Δήμου Σιντικής, οι οποίοι από την αρχή ήταν αντίθετοι στην δημιουργία οποιασδήποτε δομής μεταναστών στην περιοχή και λάμβαναν υποσχέσεις περι.. προσωρινότητας της δομής, βλέπουν τωρα τις σκηνές να μετατρέπονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις.



Πηγή: www.anexartitos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP