Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΚΚΕ Σερρών: «Να αγκαλιάσουν οι Σερραίοι τους πρόσφυγες με αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά»

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

/ by Newsroom


Με βάση τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, σε ολόκληρη τη χώρα, από την 1η Ιουνίου 2020 ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρηση 11.237 ατόμων από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας και τις θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia».

[ads-post] 

Σχετικά με τις τελευταίες, αυτές, εξελίξεις, η Τ.Ε. Σερρών του ΚΚΕ, επισημαίνει τα εξής:

«Ειδικότερα για το νομό Σερρών, περίπου 300 πρόσφυγες θα αναγκαστούν το επόμενο διάστημα να εγκαταλείψουν τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με σιγουριά που θα καταλήξουν. Τυπικά οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι έχουν άσυλο εδώ και 5 μήνες το ελάχιστο έως και 3 χρόνια το μέγιστο, δεν δικαιούνται πλέον φιλοξενία στις δομές και θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπο να εξασφαλίσουν τα προς το ζην με ίδια μέσα. Στην πραγματικότητα, όμως, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν γνωρίζουν καθόλου ελληνικά και βέβαια ελάχιστες πιθανότητες έχουν να βρουν εργασία, ειδικά στις παρούσες συνθήκες.

Ακόμη, με διαδικασίες εξπρές (6 μήνες) το Υπουργείο Μετανάστευσης θα κατασκευάσει κτιριακές εγκαταστάσεις στην δομή στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής. Οι σκηνές αντικαθίστανται με κτίρια και το προσωπικό μονιμοποιείται. Θέλουν να γίνει η περιοχή μας αποθήκη ψυχών, μία απέραντη φυλακή. Ήμασταν αντίθετοι στην δημιουργία κλειστής δομής– φυλακής στη Σιντική, μιλήσαμε για υγειονομική βόμβα που πρόκειται να δημιουργηθεί σε ένα χώρο ακατάλληλο, χωρίς υποδομές, δίπλα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Αντίθετα η κυβέρνηση χαιρέτιζε αυτή την ενέργεια και καλλιεργούσε την λογική της διαχείρισης της κατάστασης υπηρετώντας πλήρως τα αφεντικά της, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ως ΤΕ του ΚΚΕ Σερρών, καλούμε τον Σερραϊκό λαό:
 να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες με αλληλεγγύη, κατανόηση και ανθρωπιά, στρέφοντας τα πυρά του στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα.
 Να απομονώσει τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των «ανοιχτών συνόρων».
 Να κατανοήσει ότι οι άνθρωποι αυτοί, θα αξιοποιηθούν για να χτυπηθούν τα μεροκάματα και να ασκηθεί πίεση σε όλους τους εργαζόμενους του νομού.
 Να κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της ΕΕ, που σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση έχουν καταστήσει την χώρα ειδική οικονομική ζώνη, όπου όταν χρειάζεται θα γίνεται διαλογή εργαζομένων.

Τώρα απαιτείται:
• Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.
• Άμεσος απεγκλωβισμός και με γρήγορες διαδικασίες οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
• Να βρεθούν με ευθύνη του κράτους αξιοπρεπείς κατοικίες για όσες/όσους βγουν από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων.

Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.

Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP