Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Το ΚΚΕ για την «αμαρτωλή καμπάνια» Πέτσα: "Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει λόγο για τα χρήματα του ελληνικού λαού"

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

/ by Newsroom

Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας, πόσω μάλλον με μια πανδημία, θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μην μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας. Aυτό τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ  του ΚΚΕ σχετικά με τη διανομή των χρημάτων της καμπάνιας για την πανδημία σε ΜΜΕ. 
[ads-post] 
 

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει τονίσει ότι τα μηνύματα που σχετίζονται με την προστασία της δημόσιας υγείας, πόσω μάλλον με μια πανδημία, θα πρέπει να είναι δωρεάν και να μην μεταδίδονται με όρους διαφημιστικής καμπάνιας. 

Σε κάθε περίπτωση η όποια δαπάνη για πληρωμή διαφήμισης στα ΜΜΕ θα πρέπει να γίνεται με όρους πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικών κριτηρίων, χωρίς απαράδεκτους αποκλεισμούς και χωρίς επιδότηση ανύπαρκτων μέσων, που παραπέμπει σε συναλλαγή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση και πρέπει άμεσα να δώσει λόγο για τα χρήματα του ελληνικού λαού. Χωρίς, φυσικά, αυτό να αθωώνει προηγούμενες κυβερνήσεις, που ακολούθησαν παρόμοιες πρακτικές κι αξιοποίησαν ίδια μέσα.

Το ΚΚΕ προτίθεται άμεσα να καταθέσει ρύθμιση στη Βουλή για την αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, έτσι ώστε τα πλήρη στοιχεία κάθε διαφημιστικής δαπάνης που διανέμεται σε ΜΜΕ και γίνεται από υπουργεία, φορείς του δημόσιου κι ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ΔΕΚΟ κλπ, να δημοσιεύονται αμέσως κι υποχρεωτικά, για να είναι γνωστό ποιος πήρε και τι. Η μη συμμόρφωση θα συνεπάγεται κυρώσεις για τους υπευθύνους και τα ποσά θα αναζητούνται. Η ρύθμιση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ από το κράτος την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP