Δήμος Σερρών: Ξεκινά πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων


Ο Δήμος Σερρών, στο πλαίσιο της εκ Νόμου αρμοδιότητάς του στη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων, και με την πολύτιμη συνεργασία της Διεθνούς Φιλοζωικής Οργάνωσης «Κτηνίατροι Σε Δράση»,

υλοποιεί πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων, το οποίο περιλαμβάνει τη στείρωση, τον αντιλυσικό εμβολιασμό, την αποπαρασίτωση, την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή όλων των ζώων του προγράμματος στη βάση δεδομένων.

Το δωρεάν πρόγραμμα στειρώσεων, θα υλοποιηθεί απ’ τις 16 μέχρι και τις 23 Ιουνίου 2020 απ’ τους εξειδικευμένους κτηνιάτρους της Οργάνωσης «Κτηνίατροι Σε Δράση», στο δημοτικό κτήριο της κοινότητας Κάτω Ορεινής Σερρών.

[ads-post] 

Τα αδέσποτα ζώα, θα μεταφέρονται στο χώρο των στειρώσεων απ’ τους εθελοντές των Φιλοζωικών Ομίλων και Συλλόγων του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με το Δημοτικό Κυνοκομείο. Η διαδικασία, θα συντονίζεται αυστηρά απ’ το Δήμο Σερρών και την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας.

Παρακαλούνται οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συνδράμουν στο πρόγραμμα, να ενημερώσουν το Δήμο, στο τηλέφωνο 2321 350542, απ’ τις 09:00 έως τις 13:00, ή την Οργάνωση «Κτηνίατρο Σε Δράση», στο τηλέφωνο 6989860166, από τις 18.00 έως τις 20:00 καθημερινά, ώστε να οργανωθεί η μεταφορά των αδέσποτων ζώων στο χώρο των στειρώσεων.

Ευελπιστούμε ότι, με τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας, θα έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, μεγαλύτερη φιλοζωική και περιβαλλοντική συνείδηση και υπεύθυνους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, ώστε να μην τα εγκαταλείπουν.