Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ο Μιχάλης Τσερβίστας λέει Ναι στο Δάνειο για την ΔΕΥΑ Βισαλτίας

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

/ by Newsroom


Ο π.Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ Βισαλτίας Μιχάλης Τσερβίστας σε επιστολή του εξηγεί στους συμπολίτες του τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν σχετικά με την δανειοδότηση της Δημοτικής επιχείρησης

Ο π.Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ Βισαλτίας Μιχάλης Τσερβίστας σε επιστολή του εξηγεί στους συμπολίτες του , 9 μήνες μετά το τέλος της θητείας του ως Προέδρου της ΔΕΥΑΒ , τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν σχετικά με την δανειοδότηση της Δημοτικής επιχείρησης, με το ποσό των 920.000€, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπήρχαν – υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο σκοπός του δεν είναι να υπερασπιστώ την θητεία του ως Προέδρου της ΔΕΥΑΒ με ψέματα, αναλήθειες η με πράγματα που δεν έκανα, ώστε να εμφανιστώ ως ο μεγάλος Πρόεδρος που έλυσα όλα τα προβλήματα, αλλά να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τα πεπραγμένα της θητείας μου, που σας διαβεβαιώνω αφιερώθηκα ψυχή και σώματι για πέντε χρόνια.

Χωρίς να θέλω να σας κουράσω με ένα μακροσκελές οικονομικοτεχνικό κείμενο αντιπαραθέσεων θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο συνοπτικός και περιεκτικός.

1) Ανέλαβα την Διοίκηση της ΔΕΥΑΒ στις 1-9-2014.

Πρώτη μου προτεραιότητα από την στιγμή που ανέλαβα ήταν να εκπονήσω άμεσα μία μελέτη βιωσιμότητας της επιχείρησης, η οποία περιελάμβανε τα εξής:

Α) Την μελέτη διεύρυνσης της ΔΕΥΑΒ.

Β) Τον κανονισμό λειτουργίας της ΔΕΥΑΒ.

Γ) Την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΒ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης και τον τρόπο με τον οποίο θα διοικούταν η επιχείρηση για πέντε χρόνια τα παρουσίασα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου και εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία.

2) Με την έναρξη λοιπόν της θητείας μου και  καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, προχώρησα άμεσα στην μετατροπή της επιχείρησης από ΔΕΥΑΝ σε ΔΕΥΑΒ, μία μετατροπή η οποία να σημειώσω θα έπρεπε να είχε γίνει το 2011. Συνένωσα δηλαδή τις τέσσερις ενότητες σε μία.

Λόγω αυτής της συνένωσης, η έλλειψη προσωπικού, Διοικητικού αλλά κυρίως τεχνικού έγινε αμέσως αισθητή.

Άμεσα απευθύνθηκα στην Δήμο και στελέχωσα την ΔΕΥΑΒ συνολικά με 9 άτομα μόνιμου προσωπικού.

Επίσης προκειμένου να μπορέσει η επιχείρηση να λειτουργήσει και να εξυπηρετεί πλέον τις τέσσερις Δημοτικές ενότητες Βισαλτίας, Νιγρίτας, Αχινού και Τραγίλου, ζήτησα μέσω ΑΣΕΠ (προκήρυξη 3Κ/2018) την πρόσληψη συνολικά 10 ατόμων ( 4 υδραυλικών τεχνιτών – υδρομετρητών, 1 χειριστή μηχανημάτων έργου, 2 ΔΕ Διοικητικών υπαλλήλων, 1 ΤΕ λογιστή, 1 ΤΕ Ηλεκτρολόγο μηχανικό και 1 ΠΕ Οικονομικό Διευθυντή).

Επιπλέων κίνησα την διαδικασία για συμμετοχή της επιχείρησης στο επιχορηγούμενο πρόγραμμα ατόμων με αναπηρίες (Α.Μ.Ε.Α) για επιδοτούμενη απασχόληση από τον ΟΑΕΔ συνολικά τεσσάρων ατόμων.

Εκτός από τους παραπάνω μόνιμους υπαλλήλους στην διάρκεια της θητείας μου στην ΔΕΥΑΒ εργάστηκαν εποχιακοί υπάλληλοι 7μηνης διάρκειας, από το πρόγραμμα 58/60 δύο άτομα επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ και διάφοροι ελεύθεροι επαγγελματίες – τεχνίτες υδραυλικοί.

Εκτός όμως από την στελέχωση της ΔΕΥΑΒ με το κατάλληλο ανθρώπινο προσωπικό προχώρησα στην αγορά δύο φορτηγών ΙΧ, Δύο αυτοκινήτων 4χ4, και την παραχώρηση από τον Δήμο 2 JCB και ενός αποφρακτικού προκειμένου να καλύψω τις αυξημένες ανάγκες της επιχείρησης.

3) Βασικός μου στόχος υπήρξε η εγκατάσταση υδρόμετρων σε κάθε οικία, κατάστημα, χωράφι, διότι διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε καμία τιμολόγηση από την κατανάλωση νερού και κατ΄επέκταση κανένα έσοδο.

Παρά τις αντιδράσεις και αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος προχώρησα στην 

τοποθέτηση 3.500 υδρόμετρων προκειμένου να εισπράττεται η αξία του νερού που καταναλώνετε, όπως επίσης μερίμνησα για την διακοπή υδροδότησης σε περιπτώσεις κλοπής ή λαθραίας υδροληψίας.

Δεν θα αναφερθώ στα δεκάδες – εκατοντάδες, μικρά ή μεγάλα έργα που υλοποίησε η ΔΕΥΑΒ όπως όφειλε να κάνει ως ανταποδοτική επιχείρηση που είναι, αλλά θα σταθώ μόνον σε δύο μεγάλα έργα που αποτελούν την παρακαταθήκη μου στην κοινωνία και στους συμπολίτες μου ( βεβαίως γι’αυτά τα έργα συνέβαλλαν όχι μόνο εγώ αλλά και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές του κ.Βλαδίκα Νίκου και Αγγελικής Μήκα που πρόσφεραν τα μέγιστα ώστε σήμερα να είμαστε όλοι περήφανοι).

1 ΕΡΓΟ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΗΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ Β.C ΚΑΙ D ΤΗΣ Δ.Κ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ 2.999.000€

2 ΕΡΓΟ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΗΣΜΟΣ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΝΙΓΡΙΤΑΣ – ΤΕΡΠΝΗΣ ΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ 11.473.246,25€

Αγαπητοί μου συμπολίτες τα πέντε χρόνια που ήμουν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ προσπάθησα να είμαι πάντα δίπλα στον πολίτη και στα προβλήματα που καθημερινά προέκυπταν. 

Στις 7 Οκτωβρίου 2019 παρέδωσα μια επιχείρηση η οποία ξεκίνησε από το μηδέν και σε πέντε χρόνια κατάφερε να είναι μια λειτουργική και σύγχρονη επιχείρηση.

Τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΒ αποτυπώνονται με τον πλέον ορθό τρόπο στους Ισολογισμούς , όπου και στα τέσσερα χρόνια της διοίκησης μου είναι ΘΕΤΙΚΟΙ.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που υπάρχει σήμερα στην ΔΕΥΑΒ λόγω του κορωνοϊου αλλά και της αδυναμίας των συμπολιτών μας να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΒ (ανείσπρακτα 2.000.000€ περίπου) δεν είναι κάτι καινούργιο.

Εδώ πρέπει να σας θυμίσω ότι επί της θητείας μου για δύο χρόνια στην Ελλάδα είχαν επιβληθεί τα capital control με αποτέλεσμα οι εισπράξεις της επιχείρησης να είναι ελάχιστες.

Παρ’ όλα αυτά η ΔΕΥΑΒ δεν προχώρησε σε κανένα δάνειο.

Σήμερα όμως υπάρχει μία Νέα Δημοτική Αρχή, η οποία έχει να αντιμετωπίσει εκτός από την σκληρή καθημερινότητα, την υλοποίηση των δύο σημαντικών έργων που προανέφερα.

Θεωρώ ότι η επιχείρηση για να υλοποιήσει και αποπερατώσει αυτά τα δύο σημαντικά έργα θα χρειαστεί το ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ που προτείνετε προκειμένου να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Το ύψος του τελικού δανείου πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνεννόησης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την π. Δήμαρχο Βισαλτίας κα. Αγνή Δουβίτσα που μου εμπιστεύτηκε την θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΒ και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που είχαμε βάλει, αλλά και στην υλοποίηση των έργων, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δημου Βισαλτίας το οποίο έδειξε υπομονή και κατανόηση τα πέντε χρόνια, το Δ.Σ της ΔΕΥΑΒ για την στήριξη των αποφάσεων.

Αλλά το μεγαλύτερο ευχαριστώ το αφήνω στους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΒ που με αυταπάρνηση εργάστηκαν για το καλό αυτού του τόπου.


Πηγη: e-vima.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP