Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ενίσχυση με 10.887.912,7 ευρώ στους Δήμους του Νομού Σερρών

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

/ by Newsroom

Όσο για την πόλη μας ήδη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ζήτησε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με έγγραφο που απέστειλε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου των Αγίων Αναργύρων.

Το ευχάριστο είναι πως οι Δήμοι των Σερρών «πήραν τα πάνω τους» καθώς πήραν ανάσα από άλλη μια απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Η κοινή απόφαση αφορά την πρώτη φάση της επιχορήγησης 84 δήμων με το συνολικό ποσό των 92 εκατ. ευρώ για την άμεση αποπληρωμή οφειλών, δίνοντας την ευκαιρία να κάνουν μια νέα αρχή χωρίς οικονομικά βάρη.

Από το ποσό της επιχορήγησης ποσοστό 60% θα παρακρατηθεί από τους δήμους από 48 έως 72 μηνιαίες δόσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους, αρχής γενομένης από 1/1/2022.

Πρόκειται για μια δίκαιη λύση που όχι μόνα ρυθμίζει αλλά κι εξυγιαίνει τους Δήμους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ταυτόχρονα με την απόφαση, η οποία ήταν αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που έχουν τα δύο υπουργεία, πέφτει «ζεστό» χρήμα στην αγορά καθώς οι δήμοι που ωφελούνται θα αποδώσουν άμεσα τα 92 αυτά εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες στους οποίους τα οφείλουν.

[ads-post] 

Έτσι για το Νομό Σερρών εγκρίθηκαν 10.887.912,7 ευρώ για έργα Ύδρευσης και Αγροτικής Οδοποιίας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Για ποια έργα πρόκειται;

Στην Δ.Ε.Υ.Α ΣΙΝΤΙΚΗΣ 2.999.758,00 €, για αντικατάσταση τμημάτων δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Σιντικής και την Βελτίωση των εγκαταστάσεων ύδρευσης τηλεμετρίας και για τον έλεγχο διαρροών

Στην Δ.Ε.Υ.Α ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 2.955.645,16 € , για την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλε-ελέγχου / τηλεχειρισμού) στα υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης και δράσεις Α.Π.Ε. της Δ.Ε.Υ.Α. Ηράκλειας

Στο ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ 2.258.712,55 € για τον εκσυγχρονισμός, την βελτιστοποίηση και τον έλεγχο διαρροών δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ν. Ζίχνης

Στο ΔΗΜΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ 1.269.796,99 €, για την ύδρευση της Κρηνίδας- Καινάκια

Στο ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 804.000,00 € για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα Ηράκλειας

Και στο ΔΗΜΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ 600.000,00 € για την αγροτική οδοποιία του Παραλιμνίου.


Πηγη: e-vima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP