Την τελευταία του πνοή άφησε ο Βασίλης Μαγγος, ο 27χρονος που είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Στις 15 Ιουνίου ο πατέρας του κατήγγειλε ότι ο 27χρονος Βασίλης χτυπήθηκε βάναυσα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.

Ο πατέρας του κατήγγειλε ότι είχε σπασμένα πλευρά και ρήξη ήπατος. Μάλιστα, σε βίντεο που κατέγραψε διαδηλωτής φαίνονται οι αστυνομικοί να χτυπούν με μένος τον 27χρονο. Έφτασε, δε, σε σημείο να φωνάζει: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» (θυμίζοντας τον δολοφονημένο από τέσσερις αστυνομικούς, Τζορτζ Φλόιντ, στις ΗΠΑ). Ο 27χρονος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Ο ίδιος με ανάρτησή του στα social media είχε αναφέρει ότι θα χρειαστεί μήνες αποθεραπείας.

Δυστυχώς ο Βασίλης δεν τα κατάφερε και τα ξημερώματα της Τρίτης βρέθηκε νεκρός από τη μητέρα του. Η γυναίκα κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ ζητώντας επειγόντως βοήθεια, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου να διαπιστώνουν το θάνατό του. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία, η οποία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια. Θα διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου.

 

Η ανάρτηση του 27χρονου για το βίαιο περιστατικό:

«Bill Magos 19 Ιουνίου 2020

Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης.

Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που δεν άφησε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι και να υπενθυμίσω πως οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην αφήνουμε ποτέ τον διπλανό μας έρμαιο καμίας ανάλογης κατάστασης.

Επίσης, να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία καταρχάς με ανέχτηκε και κατά δεύτερον στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας θέση ενάντια στη βαναυσότητα του κράτους.

Η τελευταία μου φωτό, λοιπόν, από το νοσοκομείο και η πρώτη μου απ’ το σπίτι…
Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…

2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου…
…Όμως… Χαμογέλα, ρε… Τί σου ζητάνε;».

Η μαρτυρία του πατέρα στην Eφ.Συν.

Πριν λίγες μέρες είχε μιλήσει στην εφημερίδα των Συντακτών ο πατέρας του 27χρονου περιγράφοντας τον άγριο ξυλοδαρμό: «Έπεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο».

«Αφού του έβαλαν χειροπέδες, τον χτυπούσαν εκεί που πονούσε ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο που τον έβαλαν για να τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα. Αλλά και μέσα στο Τμήμα επίσης τον χτυπούσαν με σαδισμό και τον βασάνισαν. Το παιδί τούς παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα σταγόνα και προσπαθούσε, μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του, να βάλει τη γλώσσα του να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν. Πού ζούμε; Τι καταστάσεις είναι αυτές; Σε ποιον αιώνα ζούμε; Σε αυτή τη χώρα που λέγεται χώρα της δημοκρατίας;» συνέχισε.


Πηγη: flash.gr