Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

3 "Διαμαντάκια" του Netflix

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

/ by RedHeadThinker

Αν και πάντα σινεφίλ, η περίοδος της καραντίνας στάθηκε αφορμή να θυμηθώ παλιές αγαπημένες ταινίες αλλά και να ανακαλύψω νέες, αξιόλογες ταινίες αλλά και σειρές. Μιας, λοιπόν, που πλέον το Netflix έχει μπει για τα καλά στις ζωές πολλών από μας, θα παραθέσω 3 επιλογές δικές μου με την ευχή να είναι μια ευχάριστη νότα στις ζεστές μέρες που διανύουμε!
  • Δίλημμα:
Περίληψη:Θέλοντας απεγνωσμένα να βρει πόρους για τη startup εταιρεία της, μια ιδεαλίστρια επιστήμονας κι ο σύζυγός της κάνουν μια εξωφρενική συμφωνία με μια μυστηριώδη επενδύτρια.

Πρωταγωνιστούν:Ρενέ Ζελβέγκερ,Τζέιν Λέβι,Μπλέικ Τζένερ.

Μια ιστορία με συνεχείς ανατροπές που κατορθώνει από την αρχή έως και το τέλος να σε κρατάει σε εγρήγορση, μια ιστορία γεμάτη συγκρούσεις και ηθικά διλήμματα. Όλοι οι πρωταγωνιστές είναι, δίχως αμφιβολία, εξαιρετικοί μα η Ρενέ Ζελβέγκερ αποτελεί ,κατά την ταπεινή μου άποψη, την πιο πετυχημένη επιλογή των δημιουργών. Ένας ρόλος ιδιαίτερα απαιτητικός και περίπλοκος που όμως τής ταιριάζει τόσο πολύ που μοιάζει να γράφτηκε επάνω στην αγαπημένη ηθοποιό. Ιδιαίτερη πλοκή που αν και μοιάζει προβλέψιμη, δε θα μπορούσε για κανένα λόγο να χαρακτηριστεί έτσι. Με την ολοκλήρωση της ιστορίας απαντώνται όποια ερωτήματα πιθανόν να έχουν προκύψει νωρίτερα στο μυαλό του θεατή. Στη διάρκεια της ιστορίας δίνονται εξηγήσεις για κάθε πράξη/επιλογή των πρωταγωνιστών, αλλά δίνεται και άπειρη τροφή για σκέψη, αφού τα ηθικά διλήμματα που θέτει είναι μεν ιδιαίτερα, αλλά όχι μακριά από πιθανές πραγματικές καταστάσεις. "Χορηγείται" με παρέα, καθώς η εξέλιξη της μπορεί να γίνει αφορμή για πολλές συζητήσεις, αλλά ενδείκνυται και για τη διενέργεια στοιχημάτων πάνω στην πλοκή της ιστορίας! 

  • Όταν μας βλέπουν:
Περίληψη:Πέντε έφηβοι από το Χάρλεμ παγιδεύονται σ' έναν εφιάλτη όταν κατηγορούνται άδικα για μια βίαιη επίθεση στο Σέντραλ Παρκ. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία.

Πρωταγωνιστούν:Ασάντε Μπλακ,Καλίλ Χάρις,Ίθαν Ερίς

Μια μίνι σειρά 4 επεισοδίων που αποτελεί γροθιά στο στομάχι ενάντια στο ρατσισμό. Πρόκειται για ένα αριστούργημα που ξετυλίγει το κουβάρι μίας πραγματικής δικαστικής υπόθεσης που άνοιξε την Άνοιξη του ’89 κι έκλεισε το 2002, με πρωταγωνιστές 5 έφηβους, τέσσερις Αφροαμερικανούς κι ένα αγόρι λατινικής καταγωγής, που κατηγορήθηκαν για τον βιασμό μίας λευκής γυναίκας στο Σέντραλ Παρκ. Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, θεωρώ βέβαιο οι περισσότεροι τηλεθεατές θα νιώσουν οργή για τον τρόπο που λειτούργησε ένα ολόκληρο σύστημα σε μία κατά τ' άλλα πολυπολιτισμική κοινωνία. Είναι μια ιστορία που στοίχειωσε την κοινή γνώμη της Αμερικής, φτάνοντας ως την εξουσία αφού με μέσο τον Τύπο κατέληξε να συμμετέχει χωρίς στιγμή αμφιβολίας σε ένα προμελετημένο έγκλημα. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι εξαίσια, η ενσάρκωση των ρόλων -ειδικά των ανηλίκων κατηγορουμένων- καθηλωτική και η παρουσίαση της υπόθεσης υποδειγματική αφού το αποτέλεσμα καταφέρνει να μιλάει τόσο στο συναίσθημα αλλά και στη λογική του κοινού. Χωρίς φανφάρες, γίνεται ξεκάθαρο πόσο πεισματικά ένα ολόκληρο σύστημα, υποκινούμενο από το φυλετικό μίσος, οδηγεί 5 αθώα ανήλικα παιδιά μακριά από την οικογένεια τους, στη δίνη των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και καταστρέφει το μέλλον τους. Μην το χάσετε!

  • Unorthodox:
Περίληψη:Μια Χασιδική Εβραία από το Μπρούκλιν πηγαίνει στο Βερολίνο, για να ξεφύγει από έναν γάμο από προξενιό, και μπαίνει σε μια παρέα μουσικών, ώσπου το παρελθόν ξαναχτυπά.

Ηθοποιοί: Σίρα Χάας, Τζεφ Γουίλμπους και Αμίτ Ραχάβ

Μια μίνι σειρά 4 επεισοδίων, βασισμένη σε αληθινή ιστορία που μετατράπηκε σε βιβλίο από την πραγματική πρωταγωνίστρια που ενσαρκώνει η καθηλωτική  Shira Haas. Σε αυτή τη σειρά, συναντάμε μια από τις πιο "σκοτεινές" πλευρές της πολυτραγουδισμένης Νέας Υόρκης, αλλά και πληροφορίες για μια Εβραϊκή κοινότητα που ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξη της. Από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο της σειράς, γινόμαστε παραλήπτες καινούριων πληροφοριών για μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που ζούμε, μα συνάμα ερχόμαστε αντιμέτωποι με το αστείρευτο πάθος για ζωή που μπορεί να οδηγήσει εντέλει στην απελευθέρωση από μία κακώς εννοούμενη ηθική ζωή. Το σημαντικότερο κομμάτι για μένα, σε αυτή τη σειρά, αποτελεί η πλοκή. Η ιστορία καθεαυτή είναι τόσο έντονη, δίνει τόσα μηνύματα που δεν σου αφήνει χρόνο να ασχοληθείς με τα εφέ ή άλλα τεχνικά κομμάτια. Για σινεφίλ "χορηγείται" απνευστί, καθώς μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να καταφέρεις να σταματήσεις πριν την κορύφωση της ιστορίας.


Εύχομαι να απολαύσετε τις επιλογές μου!
Σύντομα κοντά σας με περισσότερες προτάσεις αλλά και διαφορετικά άρθρα!

*Γράφει η Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP