Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Στην Ελλάδα το 7ο Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας 2020

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

/ by Newsroom

Στην Ελλάδα το 7ο Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας 2020

Στην Ελλάδα ανατέθηκε
το 7ο Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας 2020

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22-25 Σεπτεμβρίου 2020
Διοργανωτές το Παν/μιο Δυτικής Αττικής ,η Ελληνική Αρχαιομετρική Εταιρεία και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»
Η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει φέτος το 7ο Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας- 7th BSA ,που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική χώρα των Βαλκανίων και συγκεντρώνει την προσοχή διακεκριμένων επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης, από όλη τη Βαλκανική χερσόνησο και τον Εύξεινο Πόντο.

Το Συμπόσιο υποστηρίζεται και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής-θεσμοθετημένο Εργαστήριο μη καταστρεπτικών τεχνικών), την Ελληνική Αρχαιομετρική Εταιρεία (HSA) και τον Δευτεροβάθμιο Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών   Δίκτυο «Περραιβία» και θα πραγματοποιηθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Παν/μιου Δυτικής Αττικής , το χρονικό διάστημα 22-25 Σεπτεμβρίου 2020, όπου και θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των συνέδρων, όπως αυτά καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ και τον ΠΟΥ.

Στην Ελλάδα το 7ο Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παν/μιο Δυτικής Αττικής και το Δίκτυο «Περραιβία», έχουν θεσμοθετήσει και διοργανώνουν για την Ελλάδα ,κάθε δύο χρόνια, τα παγκοσμίως  γνωστά Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνδιοργάνωση με το Τεχνολογικό Παν/μιο Κύπρου, συνέδρια τα οποία τελούν υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας ,του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πολης και πολλών Υπουργείων και παγκόσμιων επιστημονικών Οργανισμών (UNESCO,ICOMOS,ICOM  κ.ά.)


Θεματολογία

Το Συμπόσιο έχει, φέτος, θέμα «Επιστήμη και Πολιτιστική Κληρονομιά» ,απευθύνεται στη διεθνή επιστημονική κοινότητα αρχαιολόγων και επιστημόνων της πολιτιστικής κληρονομιάς και ερευνητών , ενώ θα επικεντρωθεί σε διεπιστημονικά ερευνητικά προγράμματα για την πολιτιστική κληρονομιά των βαλκανικών χωρών.

Στο Συμπόσιο γίνονται δεκτές εργασίες για όλες τις πτυχές της έρευνας για αρχαιολογικές εφαρμογές στην αρχαιολογία και την πολιτιστική κληρονομιά στην περιοχή των Βαλκανίων.


Αυτό το διεθνές συμπόσιο έχει ως στόχο να επισημάνει τις πρόσφατες εξελίξεις στις αρχαιομετρικές εφαρμογές στην αρχαιολογία και την πολιτιστική κληρονομιά, στην ευρεία περιοχή των βαλκανικών χωρών και να παρέχει ένα διεθνές ακαδημαϊκό φόρουμ για τη διάδοση των αποτελεσμάτων της τρέχουσας έρευνας, σε αυτούς τους τομείς στην περιοχή.

Τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμων ερευνητικών έργων, η αξιολόγηση νέων και παλαιότερων μεθοδολογιών, καθώς και οι συγκριτικές μελέτες που σχετίζονται με προβλήματα είναι ευπρόσδεκτες στο  Συμπόσιο. Η γεωγραφική εμβέλεια του Συμποσίου  περιλαμβάνει τις χώρες των Βαλκανίων και τον Εύξεινο Πόντο, ενώ το χρονολογικό εύρος κυμαίνεται από την πρώτη προϊστορία έως τις μεσαιωνικές και ιστορικές περιόδους.


Το Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας (BSA) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Sts Cyril & Methodius, Σκόπια, στις 18-20 Σεπτεμβρίου 2008, και έκτοτε οργανώνεται συνήθως ανά διετία (2010-Κωνσταντινούπολη / Τουρκία, 2012- Βουκουρέστι / Ρουμανία, 2014-Nessebar / Βουλγαρία, 2016-Sinaia / Ρουμανία, 2018-Λιουμπλιτζάνα / Σλοβενία).

Αξιοσημείωτο είναι ότι  δίδεται η δυνατότητα συμμετοχής των συνέδρων και εισηγητών στο Συμπόσιο ,είτε με φυσική παρουσία, είτε με παρουσίαση των εργασιών από μακριά ,με τη χρήση των νέων τεχνολογιών .
Όλες οι εργασίες θα δημοσιευτούν στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Archaeology Journal (http://journal.sapub.org/archaeology).


Προθεσμίες εγγραφών και υποβολής εργασιών

Λόγω των πολλών καθυστερήσεων που προκαλούνται από την πανδημία Covid-19, έχουν παραταθεί οι  σημαντικές προθεσμίες:
1.       Η Υποβολή Εργασιών προθεσμία παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2020
2.       Γνωστοποίηση αποδοχής εισηγήσεων μέχρι  15 η Αυγούστου 2020 
3.       Έγκαιρη εγγραφή (Early Bird)  στο Συνέδριο μέχρι 20 Αυγούστου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περίληψη υποβολής, εγγραφής, κοινωνικών εκδηλώσεων, διαμονής και μεταφοράς είναι διαθέσιμες στον επίσημο  ιστότοπο του Συμποσίου: https://bsa7.uniwa.gr.


Οι Διοργανωτές Φορείς
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Ελληνική Αρχαιομετρική Εταιρεία
Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP