Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΚΕΔΕ: Ανακύκλωση - απορρίμματα πρωτοστατούν στην ατζέντα Παπαστεργίου – Χατζηδάκη

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

/ by Newsroom


Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ένωσης, επισκέφθηκε ΤΗΝ Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Υπουργός, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ ανέφερε: Χαίρομαι που μια νέα γενιά Δημάρχων – και δεν αναφέρομαι σε ηλικίες αλλά σε νοοτροπία – έχει όρεξη για τομές που πρέπει να γίνουν στην πατρίδα μας. Πιστεύω ότι θα υπάρχει συναντίληψη και διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά με σύγχρονες ευρωπαϊκές λύσεις, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό, συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα όπως

  • νέος Εθνικός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση Απορριμμάτων, το σχέδιο του οποίου βρίσκεται υπό κατάρτιση.
  • οι εξελίξεις στα έργα που εκτελούνται ήδη ή πρόκειται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα κι αφορούν της νέες Μονάδες Επεξεργασίας και Διαχείρισης Απορριμμάτων
  • η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης και η δημιουργία «πράσινων σημείων» σε κάθε Δήμο, ώστε να μπορέσει η χώρα να ανταποκριθεί στην επίτευξη των εθνικών κι ευρωπαϊκών της στόχων όσον αφορά την ανακύκλωση
  • η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης.

 

 

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου

«Συζητήσαμε με τον κύριο Υπουργό, σε καλό κλίμα, για το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων και τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης, σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους. Γιατί είναι ζήτημα που αφορά την καθημερινότητά μας, αφορά την ποιότητα ζωής μας, αφορά τον ίδιο τον πολιτισμό μας.

ΚΕΔΕ και Υπουργείο Περιβάλλοντος θα συνεργαστούμε στενά, για να ξεπεραστούν ζητήματα που συνδέονται με τις νέες μονάδες επεξεργασίας και τους διαγωνισμούς που τρέχουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την τεράστια πρόκληση που βρίσκεται μπροστά μας κι αφορά την υιοθέτηση μιας σειράς νέων συνηθειών που συνδέονται με την διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης.

Η Αυτοδιοίκηση έχει τη βούληση να  βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» αυτής της δύσκολης μάχης που έχουμε να δώσουμε από κοινού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος».

Στη συνάντηση, εκτός του Προέδρου της ΚΕΔΕ, συμμετείχαν και οι: Ηλίας Αποστολόπουλος – Πρόεδρος Ι.Τ.Α., Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε. –  Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού και ο Γιώργος Παπαναστασίου– Πρόεδρος Επιτροπής Ενέργειας & Περιβάλλοντος Κ.Ε.Δ.Ε. – Δήμαρχος Αγρινίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP