Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Παράνομη η λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Σκοτούσσας Ηράκλειας;

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

/ by Newsroom

Παράνομα λειτουργούσε για χρόνια και μέχρι τώρα  η λαϊκή αγορά της Σκοτούσσας του Δήμου Ηράκλειας.

Αυτό ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των συντονισμένων ελέγχων της αστυνομίας στις λαϊκές αγοράς, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Εφόσον, όμως, είναι παράνομη, πως και σε ποιον κωδικό πλήρωναν οι παραγωγοί για να εξασφαλίσουν την άδεια συμμετοχής τους σε αυτήν;

Μετά από χρόνια, λοιπόν, αποφασίσθηκε να νομιμοποιηθεί η παράνομη λαϊκή αγορά και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηράκλειας, στις 24 Ιουνίου, τέθηκε το θέμα της ίδρυσης λαϊκής αγοράς στην Κοινότητα Σκοτούσσας του Δήμου Ηράκλειας και η οποία θα αποτελείται από είκοσι πέντε (25) θέσεις που θα κατανεμηθούν κατά 50% σε παραγωγούς και κατά 50% σε επαγγελματίες.

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης ανέφερε πως ανακαλύφθηκε, μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, στη διάρκεια του κορονοϊού και της λογικής των παζαριών στο πενήντα –πενήντα ότι το παζάρι της Σκοτούσσας, λειτουργούσε χωρίς άδεια. Επομένως, αν το Δημοτικό Συμβούλιο πάρει την απόφαση για ίδρυση της λαϊκής αγοράς, αυτή θα σταλεί στην Περιφέρεια και θα περιμένει ο Δήμος τη σχετική απάντηση.
[ads-post] 
«Για πολλά χρόνια ήδη λειτουργεί ένα παζάρι στη Σκοτούσσα και καλό θα είναι να συνεχίσει να λειτουργεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηράκλειας.

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης δήλωσε πως η παράταξή του ψηφίζει το θέμα και μάλιστα ζήτησε αν υπάρχει τρόπος να ενισχυθεί η λαϊκή αγορά της Σκοτούσσας, να συμμετέχουν περισσότεροι εκθέτες σε αυτήν.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ίδρυση λαϊκής αγοράς στην Κοινότητα Σκοτούσσας του Δήμου Ηράκλειας, στον χώρο που απεικονίζεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα που παρατίθεται και η οποία θα αποτελείται από είκοσι πέντε (25) θέσεις που θα κατανεμηθούν κατά 50% σε παραγωγούς και κατά 50% σε επαγγελματίες.


Πηγή: infonews24.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP