Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης της πανδημίας στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

/ by Newsroom

Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα της Κυριακής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 31 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3.803. Τα 4 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ελέγχους που έγιναν στις πύλες εισόδου της χώρας μας. Όπως φαίνεται στον χάρτη, η Ξάνθη, η Λάρισα, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Αργολίδα, το νησί της Λευκάδας και η χερσόνησος του Αθω, έχουν τα περισσότερα συγκεντρωμένα κρούσματα στη διαβάθμιση που ορίζει ο ΕΟΔΥ στις επιδημιολογικές του εκθέσεις (περισσότερα από 50 ανά 100.000 πληθυσμού). Πολλές περιοχές έχουν προστεθεί στη δεύτερη κλίμακα, δηλαδή 10 – 49 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, κλίμακα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 3.803 κρουσμάτων, 998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: 

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 373932 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5961 (1.6%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε). Από το ανωτέρω σύνολο δειγμάτων, τα 41316 (11.0%) αφορούν δειγματοληψίες σε εισερχόμενες αεροπορικές πτήσεις (από τις 12 Ιουνίου). Εξ’αυτών τα 84 (0.2%) θετικά στον κορονοϊό.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP