Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΟΕΒΕΣ Σερρων: Ενημέρωση επαγγελματιών για την ΕΔΕΜ και την υποχρέωση εκ του νόμου καταβολής Πνευματικών Δικαιωματων

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

/ by Newsroom


Η ΟΕΒΕΣΣ σε ανακοίνωση της ενημερώνει τους επαγγελματίες του Νομού Σερρών σχετικά με την την έναρξη λειτουργίας της ΕΔΕΜ, τις εξελίξεις για τα πνευματικά δικαιώματα, την υποχρέωση εκ του νομου καταβολής δικαιωμάτων από τις επιχειρήσεις και την έκδοση της σχετικής Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης καθώς και τις προνομιακές εκπτώσεις της ΕΔΕΜ λόγω του Covid-19.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης:

“Σας ενημερώσουμε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ΕΔΕΜ (ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ) και την υποχρέωσή σας εκ του νόμου για την προβλεπόμενη έκδοση Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης μουσικών έργων για την επιχείρησή σας.

Την Τρίτη 9 Ιουνίου, ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία της η ΕΔΕΜ, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων των Ελλήνων και ξένων πνευματικών δημιουργών/ δικαιούχων  και εκδοτών.

Η ΕΔΕΜ ιδρύθηκε και διοικείται από τους ίδιους τους δημιουργούς με σκοπό να προστατεύει και να διαχειρίζεται συλλογικά τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής κοινότητας  καθώς και να διασφαλίζει  την αξία της μουσικής των πνευματικών δημιουργών που εκπροσωπεί, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, τεχνογνωσία και εμπειρία.

Η ΕΔΕΜ, τη διεύθυνση της οποίας ανέλαβε η κυρία Λούκα Κατσέλη και αποτελεί πλέον το «σπίτι» και τον κοινό τόπο συνύπαρξης ήδη καταξιωμένων αλλά και νέων πνευματικών δημιουργών, προδιαγράφεται ως ένας σύγχρονος, δυναμικός και εξωστρεφής Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης,  που στηρίζει και προστατεύει τους δημιουργούς εξασφαλίζοντας άρτια και αποτελεσματική διαχείριση, διαφάνεια και ισοτιμία.

Όπως ήδη γνωρίζετε και σας είχαμε ενημερώσει σε προγενέστερη επικοινωνία μας, η λειτουργία της ΕΥΕΔ (Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού) έληξε στις 8 Ιουνίου 2020 (όπως αρχικά προβλεπόταν εκ του νόμου) μεταφέροντας όλες τις λειτουργίες και δραστηριότητές της στο διάδοχο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης «ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΔΕΜ» (ΕΔΕΜ), με την ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/237529/6053 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2025/Τεύχος Β’ – 26 Μαΐου 2020).

Σας ενημερώνουμε για την υποχρέωσή σας να εφοδιαστείτε με την προβλεπόμενη Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης έργων μουσικής για την επιχείρησή σας και να καταβάλετε τα αναλογούντα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με τους νόμους 4481/2017 (ΦΕΚ Α 100/2017) και 2121/1993 (ΦΕΚ Α 25/1993), για την χρήση μουσικής εκπροσωπούμενης από τον ΟΣΔ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ) ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΕΔΕΜ), διάδοχο Οργανισμό της ΕΥΕΔ (Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού).

Παρακαλείσθε να ενημερωθείτε άμεσα στην κατά τα ανωτέρω υποχρέωσή σας και τις χρεώσεις που αφορούν την επιχείρησή σας για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων – σύμφωνα με το νέο αμοιβολόγιο, για την αποφυγή των εκ του νόμου ενεργειών.

Μετά τις δυσκολίες που προέκυψαν στην λειτουργία των επιχειρήσεών σας, τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες λόγω της πανδημίας του Covid-19 και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας για τις επιχειρήσεις, η ΕΔΕΜ στην προσπάθειά της να βρίσκεται πάντα έμπρακτα δίπλα στους επιχειρηματίες, έχει ορίσει (κατ’ εξαίρεση) για την φετινή οικονομική πολιτική της τα ακόλουθα:

  • Έκπτωση 10% για τις παλιές οφειλές (πριν το 2020)
  • Αφαίρεση των δικαιωμάτων 3 μηνών του 2020 (Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο) που ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις
  • Έκπτωση 25% στα δικαιώματα των υπόλοιπων μηνών λειτουργίας των επιχειρήσεων
  • Τμηματική εξόφληση έως το τέλος του 2020

(* οι προνομιακές αυτές εκπτώσεις ισχύουν για όσες καταβολές δικαιωμάτων πραγματοποιηθούν εντός του 2020)

(* για τις επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους για το 2020 χωρίς να έχουν επωφεληθεί από τη χρήση των ανωτέρω εκπτώσεων, οι εκπτώσεις αυτές θα ισχύσουν για την χρήση του 2021)

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μη καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων επισύρει ποινικές κυρώσεις (άρθρο 6 του Ν.2121/1993), καθώς και αξίωση αποζημίωσης εις διπλούν.

Παρακαλείστε για την εξόφληση, των οφειλόμενων δικαιωμάτων ώστε να λάβετε την απαραίτητη από το νόμο Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης.

Σε περίπτωση μη καταβολής εκ μέρους σας, του προβλεπόμενου ποσού, έτσι ώστε να εφοδιαστείτε με την εκ νόμου απαραίτητη άδεια, σας ενημερώνουμε ότι προβαίνετε παράνομα σε δημόσια εκτέλεση των μουσικών έργων και η ΕΔΕΜ είναι υποχρεωμένη για την προστασία των δικαιούχων – μελών της να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Η κατάθεση των δικαιωμάτων μπορεί να γίνει σε έναν από τους παρακάτω (νέους) τραπεζικούς λογαριασμούς της ΕΔΕΜ, αναγράφοντας ως αιτιολογία κατάθεσης το ΑΦΜ (πρώτο) και την ΕΠΩΝΥΜΙΑ της επιχείρησής σας, καθώς και να μας προωθήσετε με e-mail το αποδεικτικό κατάθεσης προκειμένου να λάβετε άμεσα την Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:    GR5001100400000004001828344

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR9301717490006749148190570

ALPHA BANK:            GR5001401030103002002020121

Όνομα δικαιούχου : ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΕΔΕΜ)

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ εκ του νόμου η καταβολή της οφειλόμενης αμοιβής σε μετρητά

Θα σας παρακαλούσαμε πολύ μετά την εξόφληση της οφειλής να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά (6936097785 ή 6975603548) για την ταχύτερη αποστολή του τιμολογίου και της Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης.

Επίσης θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε όποια πληροφορία δέχεστε σχετικά με την σύσταση της ΕΔΕΜ και την μεταφορά της δραστηριότητας της ΕΥΕΔ, από διάφορους ανθρώπους που σας προσεγγίζουν για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.”



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP