Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΝΑΙ στην παραχώρηση έκτασης και χρήσης στον ΜΓΣ Πανσερραϊκό από το ΔΣ του Δήμου Σερρών

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

/ by Newsroom

Εγκρίθηκε από το ΔΣ του Δήμου Σερρών και με συντριπτική πλειοψηφία μάλιστα,  το αίτημα του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, για την παραχώρηση έκτασης και χρήσης 45.5 στρεμμάτων, στο Αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας και αξιοποίησης τους. Όλα αυτά μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που έγινε στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ και με αποστάσεις. Το θέμα είχε αναβληθεί σε Τηλεδιάσκεψη πριν από ένα μήνα.

Παρουσιάστηκαν περισσότερα στοιχεία και μακέτες σχετικά με την χρήση της έκτασης των 45.5 στρεμμάτων, που θα αφορά την δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου της ομαδας.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στην ομιλία του, επέμεινε με επιχειρήματα στον καθοριστικό ρόλο που πρέπει να έχει ο ΟΠΑΚΠΑ στο θέμα της παραχώρησης και χρήσης της έκτασης στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας στον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό, αλλά και τους σημαντικούς όρους (18+1) που έχουν τεθεί για την τελική συμφωνία και φυσικά οι οποίοι θα πρέπει να τηρηθούν.

Ομόφωνα ψήφισε το αίτημα η παράταξη του Δημάρχου Αλεξάνδρου Χρυσάφη. Το ίδιο έπραξαν και μέλη της παράταξης του Στέφανου Φωτιάδη. Υπέρ και η παράταξη του Θεόδωρου Αραμπατζή.

ΝΑΙ και από την ανεξάρτητη πρόσφατα δημοτική σύμβουλο Θενια Χαραλαμπίδου, που μέχρι πρότινος ήταν στην παράταξη της Αριάδνης Παπαφωτιου.

ΟΧΙ στο αίτημα του ΜΓΣ Πανσερραϊκού από την Αριάδνη Παπαφωτιου (Δύναμη Σερραίων), από τον Παύλο Φαρμάκη (Λαϊκή Συσπείρωση) αλλά και τον Αντώνη Γεωργούλα (Διάβαση Πεζών).

Στην Τηλεδιάσκεψη που είχε γίνει πριν από περίπου ένα μήνα, είχε ζητηθεί από την κα Παπαφωτιου να ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο εκπρόσωπος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός. Αυτό έγινε, αφού παρόν στην συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Αναστάσιος Παναγιώτου. Μάλιστα οι παρατάξεις Φωτιάδη και Αραμπατζή είχαν ψηφίσει την αναβολή του θέματος τότε και περίμεναν βελτιωμένο φάκελο, όπως και παρουσιαστηκε χθες.

Δηλώσεις Αλεξανδρου Χρυσαφη

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:  «Στο Δημοτικό συμβούλιο πέρασε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση της έκτασης των 45 στρεμμάτων στον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό για συγκεκριμένη χρήση και φυσικά πέρασε με τους όρους που έχουν μπει, οι οποίοι προτάθηκαν από το σύνολο του Δημοτικού συμβουλίου και σε αυτούς είναι η επιστροφή των 17,5 στρεμμάτων τα οποία είχαν παραχωρηθεί το 2017 στον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό. Από τη στιγμή που γίνεται το κολυμβητήριο, δεν χρειάζεται αυτός ο χώρος οπότε επιστρέφει για να αξιοποιηθεί από το Δήμο. Δεσμευτήκαμε ότι πέρα αυτής της παραχώρησης ως Δημοτική αρχή θα φέρουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για αξιοποίηση του ευρύτερου χώρου. Η ενίσχυση όλου αυτού του εγχειρήματος έχει να κάνει με το businessplan το οποίο δημιουργείται και θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό συμβούλιο. Η παραχώρηση σήμερα έγινε, από εδώ και πέρα σε μελλοντική φάση όταν θα είναι έτοιμος και ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός για το συγκεκριμένο ύψος του χτίσματος που θα γίνει εκεί στο χώρο, θα έρθει με νέα απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του ΟΠΑΚΠΑ για να έχουμε την τελική απόφαση. Μπήκαν συγκεκριμένοι όροι οι οποίοι καταρχάς ενδυναμώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της έκτασης, κατά δεύτερο λόγο προστατεύουν και θωρακίζουν την παρέμβαση του Δήμου και του ΟΠΑΚΠΑ για τις μελλοντικές χρήσεις αυτών των χώρων και κατά τρίτο λόγο και σημαντικότερο διασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και τον χαρακτήρα του αθλητικού πάρκου ομόνοιας για όλους τους Δημότες».

Τ. Παναγιωτου: “Να αξιοποιήσουμε τον χώρο που μας παραχωρήθηκε”

Με δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Αναστάσιος Παναγιώτου εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του, για την θετική εκβαση που πήρε το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο Σερρών.

Διαβάστε παρακάτω τι ανέφερε αναλυτικά:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω το δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση που πήρε. Όλους οσους ψήφισαν θετικά για το αίτημα μας, αλλά και όσους δεν ψήφισαν θετικα. Θα ήθελα να ευχηθώ με αφορμή την παραχώρηση, ας αποτελέσει ένα κίνητρο και για τους υπόλοιπους συλλόγους, αλλά και πρωτίστως και των Δήμων για την πλήρη αξιοποίηση αυτού του χώρου που τόσα χρόνια δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει ο Σερραίος λαός”.

[ads-post] 

Διαβάστε επίσης τι ανέφερε για το Δημοτικό συμβούλιο Σερρών ο Πρόεδρος Βασίλης Κατιρτζογλου:

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση μετά από τρείς μήνες. Λάβαμε αποφάσεις σε ορισμένα σημαντικά θέματα. Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η παραχώρηση στον ΜΓΣ Πανσερραϊκός γηπέδων στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και δίνοντας προοπτική αξιοποίησης στα γήπεδα Ομόνοιας. Αποφασίσαμε τη συγκρότηση οργανωτικής Επιτροπής για την διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Αποφασίσαμε την διοργάνωση εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο για πρώτη φορά στην πόλη μας. Συνολικά ελήφθησαν αποφάσεις σε περισσότερα από 30 θέματα σε μια κοπιαστική συνεδρίαση διάρκειας πέντε ωρών. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους για την άψογη συνεργασία. Η μεθοδική δουλειά της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται, όπως και η γόνιμη συνεργασία με όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Διαβάστε παρακάτω και την ανακοίνωση της ομάδας:

Το αθλητικό κέντρο του Πανσερραϊκού μόλις ξεκίνησε!

Η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος ΜΓΣ Πανσερραϊκός, ενημερώνει τους φίλους της ομάδας μας και τα μέσα ενημέρωσης, ότι εγκρίθηκε από τον Δήμο Σερρών, το αίτημα παραχώρησης των 45 στρεμμάτων στο Αθλητικό πάρκο Ομόνοιας, προς τον σύλλογο μας.

Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας, στον πρόεδρο και το ΔΣ του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού για τις πολύτιμες ενέργειες τους, καθώς και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για αυτή την ιστορική απόφαση.

Μένοντας πιστοί στην υλοποίηση των υποσχέσεων μας την τελευταία διετία, δεσμευόμαστε να κάνουμε πράξη αμέσως, ό,τι συμφωνήθηκε, ώστε να πάρει «σάρκα και οστά», το σύγχρονο προπονητικό κέντρο του Πανσερραϊκού!


Πηγη: fonh.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP