Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εκατοντάδες επιχειρήσεις γυρίζουν την πλάτη στο Facebook και αποσύρουν τις διαφημίσεις τους

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

/ by Newsroom

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που εξακολουθεί να φιλοξενεί το Facebook μέσω του περιεχομένου των χρηστών του. Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που συμμετέχουν στην καμπάνια ξεκίνησαν σήμερα την απόσυρση όλων των διαφημίσεων τους στο Facebook, καταγγέλλοντας έτσι την πολιτική κερδοφορίας του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook και ο ιδρυτής του Mark Zuckerberg κατηγορούνται ότι παρεμβαίνουν στην πολιτική και – μπροστά στο κέρδος – παραμερίζουν οποιοδήποτε ίχνος επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής. Αυτή τη φορά όμως και ενώ μαίνονται οι διαμαρτυρίες και οι ταραχές που ακολούθησαν τις δολοφονίες αφροαμερικανών στις ΗΠΑ,  οι υποστηρικτές της καμπάνιας Stop Hate For Profit λένε ότι το Facebook δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να προωθήσει περιεχόμενο με θέσεις ακραίων και ρατσιστών από όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων και οργανισμών που συμμετέχουν στην καμπάνια Stop Hate For Profit έχει αγγίξει μέχρι τώρα τις 500 και περιλαμβάνει αρκετά τρανταχτά ονόματα όπως:

Adidas
Akyumen
Aviva
Ben & Jerry’s
Best Buy
Coca-Cola
Craft Sportswear
Data.World
Delicious & Sons
DeVry University
Diageo
Dockers
Edinburgh Events
Emerald Publishing
Epitaph Records
Firefly Community
Ford
Honda
HP
Intercontinental Hotels Group
InVision
Levi’s
Mars
Microsoft
Mozilla
Patagonia
Pfizer
Puma
Reebok
REI
SAP
Starbucks
Target
The North Face
Unilever
Vans
Verizon
Viber
Volkswagen


Πηγη: tecky.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP