Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Συναγερμός για τα 262 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες - Τα σενάρια για νέα μέτρα

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

/ by Newsroom


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές λόγω της νέας έκρηξης κρουσμάτων που σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο και της μεγάλης διασποράς του ιού σε πολλές περιφέρειες της χώρας, γεγονός που πυροδοτεί εκ νέου σενάρια για τη λήψη κι άλλων μέτρων.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 262 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 29 ήταν εισαγόμενα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 6.177, ενώ καταγράφηκαν δύο θάνατοι και ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 216. Παράλληλα, 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Σημειώνεται πως όπως γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων, που επιβεβαιώθηκαν τον Αύγουστο έχει κατέβει στα 36 χρόνια.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι η μετάδοση του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, συνδέεται με έναν νέο ο οποίος παραβρέθηκε στη συναυλία που διοργανώθηκε σε beach bar της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στην συγκεκριμένη συναυλία παρέστησαν περίπου 2.000 άτομα.

Μετά και τις νέες εξελίξεις, στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκονται και νέα μέτρα. Αυτό εξάλλου ανέφερε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Νίκος Συψας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής πρόσθεσε πως έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν προοιωνίζουν κανένα καλό μέλλον. «Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα,έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορονοϊό (σ.σ. στα 36), επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία», είπε ακόμη ο κ. Σύψας υπενθυμίζοντας πως στην Γαλλία και την Ισπανία έγινε το Βατερλό.

Ο κ. Σύψας σημείωσε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατο όριο π.χ. για μια παρέα. Καταλήγοντας ο κ. Σύψας έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα ασφάλειας που ήδη υπάρχουν.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP