Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ανακοινωση της ΔΑΟΚ για την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σε καλλιέργειες της Π.Ε. Σερρών

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

/ by Newsroom

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, θεωρώντας χρέος της να βρίσκεται κοντά σε όλα τα γεγονότα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Περιφερειακής μας Ενότητας - ανεξαρτήτως  θεσμικής αρμοδιότητας, μετά το χθεσινό δυσάρεστο συμβάν της χαλαζόπτωσης στα αγροκτήματα Προβατά, Μονοκκλησιάς, Κουμαριάς, Άνω Καμήλας, διαμεσολάβησε, όπως πράττει πάντοτε σε ανάλογες περιπτώσεις, προς τον θεσμικά αρμόδιο οργανισμό, τον ΕΛΓΑ.

Επικοινώνησε με τους αρμοδίους υπαλλήλους του Οργανισμού και δύο γεωπόνοι της Υπηρεσίας βρέθηκαν, σήμερα το πρωί, επί τόπου στα παραπάνω χωριά, όπου ανέμεναν την άφιξη των συναδέλφων τους του ΕΛΓΑ.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί, συνοδευόμενοι από παραγωγούς, επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές διαπιστώνοντας ότι οι ζημιές είναι σημαντικές στις καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας και ρυζιού, ενώ πολύ λιγότερο επηρεάστηκαν οι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και ηλιάνθου. 
[ads-post] 
Θα ακολουθήσουν τα θεσμικώς προβλεπόμενα: η δήλωση των πληγέντων αγροτεμαχίων από τους παραγωγούς και, στη συνέχεια, η εκτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους – εκτιμητές του ΕΛΓΑ.
 
Ο Εντεταλμένος Περ. Συμβουλος
 Αθανάσιος Μαλιαρας
Με εντολή Αντιπεριφερειάρχη
    
Ο  Αν. Προϊστάμενος του Τμ. Φυτικής
και Ζωικής Παραγωγής
Ρόιδος  Νικόλαος
Γεωπόνος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP