Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Πράσινο φως από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού για την ανακατασκευή της πίστας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

/ by Newsroom

Το πράσινο φως για την ανακατασκευή της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου από τον Δήμο Σερρών έδωσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 12 Αυγούστου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. Ο κ.Χρυσάφης υπογράμμισε ότι μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης του έργου εκσυγχρονισμού του Αυτοκινητοδρομίου και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες.


Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού εξέτασε την αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του VI Τμήματός του που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών στις 15.5.2020 την έκανε αποδεκτή και αποφάνθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης του έργου ανακατασκευής της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών με τον ανάδοχο. Η Ολομέλεια έκρινε ότι η επίμαχη επένδυση προϋπολογισμού 450.000 ευρώ αφορά στη δημιουργία έργου υποδομής για την αναβάθμιση της πίστας και όχι συντήρησης και άρα η αναληφθείσα από τον Δήμο δαπάνη δεν αποτελεί έμμεση επιχορήγηση προς τη δημοτική ανώνυμη εταιρεία, όπως αναλύεται στην αίτηση αναθεώρησης.

«Θα ήθελα να συγχαρώ για αυτή την επιτυχία τη νομική ομάδα, καθώς και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών για την αναλυτική της έκθεση, που συνόδευε την αίτηση. Η εν λόγω έκθεση όσο και η έκθεση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου τεκμηρίωσαν επαρκώς γιατί η ανακατασκευή της πίστας είναι έργο υποδομής και όχι συντήρησης», τόνισε ο κ.Χρυσάφης. Επισήμανε, δε, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση της Ολομέλειας, που θα καταστεί νομολογία για τις δημοτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος δικαιούται να εκτελέσει κατ΄εκτίμηση του δημόσιου συμφέροντος έργα υποδομών ακόμη και εάν αυτά εμπίπτουν στους καταστατικούς σκοπούς των δημοτικών επιχειρήσεων. Ο Δήμος, δηλαδή, και πρέπει και υποχρεούται να ενισχύει τις βασικές υποδομές των δημοτικών επιχειρήσεων όταν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα ανάπτυξης του Αυτοκινητοδρομίου ο κ.Χρυσάφης τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για στρατηγικό επενδυτή διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο χαρακτήρα του Αυτοκινητοδρομίου. «Θα προστατεύσουμε το συμφέρον των Σερραίων πολιτών, που πλήρωσαν αρκετά για να δημιουργηθεί αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο. Στόχος είναι το Αυτοκινητοδρόμιο να αποκτήσει επιτέλους την αναπτυξιακή διάσταση, που του ταιριάζει», υπογράμμισε.

[ads-post] 

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό διαψεύδοντας, ωστόσο, τις φήμες περί υποψήφιων επενδυτών από γειτονικές χώρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP