Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αντισταθμιστικα οφέλη για το Ν. Σερρών από την αναβολή της SEREXPO ζητά ο Χρήστος Μεγκλας

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

/ by Newsroom

Αντισταθμιστικα οφέλη για το Νομο Σερρών από την αναβολή της SEREXPO ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, κ. Χρήστος Μεγκλας.

[ads-post] 
Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών αναφέρει αναλυτικά τα εξης:

Σέρρες, 18/08/2020
Αρ. Πρωτ. 1574

ΠΡΟΣ: Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κο Άδωνι Γεωργιάδη
Υπουργό Οικονομικών, Κο Χρήστο Σταϊκούρα
Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, κο Θεόδωρο Καράογλου
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κο Απόστολο Τζιτζικώστα
Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κο Παναγιώτη Σπυρόπουλο
ΚΟΙΝ: Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κο Κώστα Καραμανλή
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Φωτεινή Αραμπατζή
Βουλευτές Ν. Σερρών


ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ 6ης SEREXPO

Αξιότιμες/οι,

Η αναβολή της 6ης SEREXPO, του κορυφαίου επιχειρηματικού θεσμού του Ν. Σερρών, που θα πραγματοποιούνταν από το Επιμελητήριο Σερρών σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Σερρών από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το Νομό Σερρών και προκαλεί απόγνωση στους επιχειρηματίες μας. Έρχεται, μάλιστα, να προστεθεί τόσο στα πολλαπλά προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζαν (διασυνοριακό παραεμπόριο, αθέμιτος ανταγωνισμός με επιχειρήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, εκροή συναλλάγματος προς γειτονικές χώρες κλπ) όσο και στις δυσβάσταχτες επιπτώσεις που έχουν προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να απειλείται η ίδια η επιβίωση τους. 

Η μη πραγματοποίηση της SEREXPO αναμένεται να προκαλέσει ζημία πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην οικονομία του Ν. Σερρών, καθώς την SEREXPO επισκέπτονται πάνω από 60.000 επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες διαμένουν και κινούν την οικονομία των Σερρών ενώ, παράλληλα, ακυρώνονται οι συμφωνίες που θα είχαν τη δυνατότητα να συνάψουν οι 130 συμμετέχοντες με τους εμπορικούς επισκέπτες. 

Μεγάλη είναι και η ζημία του Επιμελητηρίου Σερρών, που ανέρχεται σε 500.000€, καθώς σε αυτή τη δυσχερή οικονομική κατάσταση θα επωμιστεί το βάρος όλων των εξόδων προετοιμασίας της SEREXPO - εργασίες πρασίνου, ηλεκτροδότησης, υδροδότησης, φωτισμού, καθαριότητας, συντήρησης και εξωραϊσμού του χώρου διεξαγωγής, λήψη μέτρων και διαμόρφωση χώρων σε συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα ασφαλούς διεξαγωγής ανάλογων εκδηλώσεων, ενέργειες δημοσιότητας, διαφήμισης & προβολής, προγραμματισμός εκδηλώσεων επιχειρηματικού & πολιτιστικού ενδιαφέροντος, προσέλκυση συμμετεχόντων και επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα και γειτονικές βαλκανικές χώρες - τα οποία πραγματοποιούνται εδώ και εννιά (9) μήνες, ενώ παράλληλα θα επιστρέψει και όλες τις προκαταβολές των συμμετεχόντων.

Κατανοούμε ότι τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως αυτά ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση, είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνουμε. Ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας η άμεση λήψη μιας σειράς διορθωτικών μέτρων αφενός αποζημίωσης των συμμετεχόντων και αφετέρου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Ν. Σερρών, όπως: 

- Παραχώρηση πρώην Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη στο Επιμελητήριο Σερρών για τη δημιουργία Σύγχρονου Βαλκανικού Κέντρου.

- Αποζημίωση Επιμελητηρίου Σερρών - Στήριξη της SEREXPO με αποζημίωση ύψους 300.000€ για κάλυψη εξόδων προετοιμασίας και συνέχιση συντήρησης και διαμόρφωσης του χώρου διεξαγωγής 

- Στήριξη μεταποιητικών επιχειρήσεων και ενίσχυση εξαγωγών 

- Άμεση Καταβολή επιδότησης κόστους μισθοδοσίας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις Ν. Σερρών και αναδρομική αύξηση του ποσοστού στο 12% .

Είμαστε σίγουροι ότι θα αναγνωρίσετε την αναγκαιότητα έμπρακτης στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πλήττονται ανεπανόρθωτα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας.  

Με εκτίμηση,
Χρήστος Μέγκλας
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP