Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν 5 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

/ by Newsroom


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 2 ατόμων που απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ από ηλικιωμένες σε χωριά των Σερρών

Δημοσιεύονται χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους

Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση 2 περιπτώσεων απάτης και 3 περιπτώσεων απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε χωριά των Σερρών.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για το αδίκημα της απάτης.

Τα στοιχεία του ενός από τους ανωτέρω περιέχονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βισαλτίας και αφορά την εξιχνίαση της μίας από τις παραπάνω απάτες (δείτε το από 10-9-2020 Δελτίο Τύπου).

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το πρωί έως το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου 2020 οι ανωτέρω επιβαίνοντας σε όχημα, πήγαν διαδοχικά σε πέντε μονοκατοικίες σε διαφορετικά χωριά των Σερρών, όπου ο ένας από αυτούς προσποιούνταν τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ ο δεύτερος τον ανέμενε στο όχημα.

Ισχυρίζονταν ότι δήθεν υπάρχει βλάβη στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς και προέτρεπε τις ηλικιωμένες γυναίκες να συγκεντρώσουν τα χρήματα που είχαν στο σπίτι σε ασφαλές σημείο, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσε.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι με την παραπάνω μέθοδο κατάφεραν να αφαιρέσουν από 2 ηλικιωμένες το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα 3 ηλικιωμένες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

[ads-post] 

Με στόχο την πρόληψη και αποφυγή περιστατικών εξαπάτησης από επιτήδειους, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συμβουλεύει:

  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  • Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  • Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
  • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
    Ενημερώστε φίλους, συγγενείς και κυρίως τους ηλικιωμένους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εξαπάτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP