Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σχολεία στο έλεος της Κεραμέως!

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

/ by Newsroom


Βάστα, Δάσκαλε, λοιπόν. Βάστα και ζωή σε λόγου μας. Καλού κακού.

Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία για τους χιλιάδες μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς κυριολεκτικά στο έλεος της μοίρας τους. Με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης να έχει καταντήσει σύντομου ανέκδοτο, μαθητές και εκπαιδευτικοί εκτίθενται τώρα σε έναν κίνδυνο που θα αποτελέσει υγειονομική βόμβα για όλη την κοινωνία.
 
Η Νίκη Κεραμέως, ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ένα πρόγραμμα που αποδείχτηκε γελοιότητα, άνοιξε τώρα τα σχολεία χωρίς σοβαρό σχέδιο και χωρίς σοβαρή οχύρωση. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για τη χειρότερη υπουργό Παιδείας στα χρονικά, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κυβερνητικής ανικανότητας να αντιμετωπίσει την κρίση. Την κάθε κρίση, δηλαδή, την υγειονομική, την προσφυγική, την κρίση ταυτότητας που περνάει η ΝΔ, όλες.
 
Έτσι, λοιπόν, τα σχολεία άνοιξαν με μη ρεαλιστικά μέτρα προστασίας (μάσκα στα εξάχρονα και αποστάσεις ασφαλείας; Δεν είμαστε σοβαροί) και χωρίς προσωπικό καθαριότητας. 
 
Βεβαίως, η καθαριότητα είναι αρμοδιότητα των Δήμων, που όμως δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να δώσουν λύσεις, αφού ήδη από την κυβέρνηση Σαμαρά γινόταν προσπάθειες να ιδιωτικοποιηθεί ο τομέας της καθαριότητας. Έτσι, είδαμε εικόνες καθηγητριών (γυναικών, φυσικά, τι να σου κάνει κι η πανεπιτηιακή εκπαίδευση, δεν εξολοθρεύει στερεότυπα) να προσπαθούν να εξολοθρεύσουν μικρόβια, αναλαμβάνοντας την καθαριότητα του σχολείου τους.
 
Πρόκειται για ανήκουστες γελοιότητες. Οι δε εκπαιδευτικοί είναι πλήρως εκτεθειμένοι, φανερά χλευαζόμενοι από το υπουργείο, σε ηλικία επικίνδυνη για την έκθεσση στον κορωνοίό κι υποχρεωμένοι να διδάξουν σε αυτά τα σχολεία, υπό αυτές τις συνθήκες τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μία πρωτόγνωρη, δυστοπική αλήθεια. Και που, πιθανότατα, θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να την ακολουθήσουν.
 
Πάντοτε προτεραιότητα είναι τα παιδιά, δεν αντιλέγω. Θα έπρεπε να μπορούν να χαρούν τη σχολική τους χρόνια, ειδικά τα "πρωτάκια". Είναι εμπειρία ζωής. Αλλά τον Δάσκαλο, κυρία Κεραμέως, πώς μπορείτε να τον ρίχνετε στο στόμα του λύκου; Πώς αφήνονται οι εκπαιδευτικοί μας εκτεθειμένοι χωρίς καν λίγη προνοητικότητα;
 
Ναι, τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν. Αλλά όχι ΑΥΤΑ τα σχολεία, όχι έτσι, όχι τόσο απερίσκεπτα.
 
Βάστα, Δάσκαλε, λοιπόν. Βάστα και ζωή σε λόγου μας. Καλού κακού.


Πηγη: koutipandoras.gr (Λένα Διονυσίου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP