Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σερρες: Κλείνουν δύο ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Το κλείσιμο δύο ξενοδοχειακών μονάδων που προσαρμόστηκαν στις Σέρρες για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας των Σερρών, όπου τον υποδέχτηκε και τον ενημέρωσε η διοικήτρια Δήμητρα Παναγιωτάκη. Ο κ. Μηταράκης επισήμανε πως εντός του 2020 θα κλείσουν όλες οι ξενοδοχειακές δομές στη χώρα, τονίζοντας πως αποτελεί στόχο της κυβέρνησης “να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου ώστε να μπορεί να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών σε όλη την Ελλάδα”.

[ads-post] 
Επιπλέον, ανακοίνωσε την κυβερνητική πρόθεση “να μειώσουμε τον αριθμό των διαμενόντων χάρη στην επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, τις περιορισμένες ροές και τις απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας”.

Ειδικότερα για τις Σέρρες, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μηταράκη, “στόχος είναι η δομή να μετατραπεί σε ελεγχόμενη, όπως όλες στην ηπειρωτική χώρα, δίνοντας ένα αίσθημα ασφάλειας και στους ωφελούμενους και στις τοπικές κοινωνίες”.

“Η χώρα μας δεν δίνει ισόβια φιλοξενία, ούτε ισόβια σύνταξη στους αιτούντες άσυλο. Όσοι έχουν πάρει άσυλο, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν τη στήριξη του ειδικού προγράμματος ενσωμάτωσης ΗΛΙΟΣ. Από κει και πέρα, απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους νόμιμους κατοίκους της χώρας”, υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τέλος, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ως πιθανή την επίσκεψή του και στη δομή του Κλειδιού, αναφέροντας πως συζητείται η μετατροπή της σε κλειστό χώρο.


Πηγη: olanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP