Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ανακαλούνται μάσκες στις Σέρρες - Παπαφωτίου: «Μάσκες πολυπροπυλενίου μοιράστηκαν από τον Δήμο Σερρών στα σχολεία»

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

/ by Newsroom


Αυτή την καταγγελία κάνει με ανάρτησή της στην σελίδα της στο facebook η Δημοτική Σύμβουλος  Σερρών Αριάδνη Παπαφωτίου, δημοσιεύοντας συγχρόνως και δυο φωτογραφίες, μια μιας μάσκας που δόθηκε στα παιδιά αλλά και την απόφαση του Δήμου Σερρών για την αγορά 18.000 μασκών (υφασμάτινων),με δαπάνη 20.000€

 

–ΑΥΤΕΣ τις μάσκες μοίρασε σήμερα 14/9 ο Δήμος Σερρών στα Σχολεία μας!!

–Ας μας ΕΞΗΓΗΣΕΙ ο Δήμαρχος και οι λοιποί αρμόδιοι ΤΙ σχέση έχει το ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟ που μοιράστηκε, με το ΥΦΑΣΜΑ (προδιαγραφές Υπουργείου) που παραγγέλθηκε και πληρώθηκε στους δύο ανάδοχους.
–Τιμή μάσκας 1,29 ευρώ!
–Τεμάχια για τα Σχολεία: 18.000
–Δαπάνη: 20.000 ευρώ!
Δήμος Σερρών

[ads-post] 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ:

Υπουργείο Παιδείας Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Υγείας:

Αναλυτικά οι προδιαγραφές των μασκών που θα προμηθευτούν τα σχολεία είναι οι εξής:
–Πολύ καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα (100%), πυκνής ύφανσης, >180 TC.
–Τουλάχιστον 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων.
–Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος (πιο σκούρα η εξωτερική πλευρά και ανοιχτόχρωμη, ή καλύτερα λευκή η εσωτερική για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της.
–Στην περίπτωση που τα δύο στρώματα είναι ιδίου χρώματος θα πρέπει να υπάρχει διακριτή σήμανση (στάμπα ή άλλη ένδειξη) που θα υποδεικνύει τη φορά της μάσκας.
–Θα ήταν σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες, ήρωες προκειμένου η μάσκα να είναι πιο ελκυστική.
Διαστάσεις τελικού προϊόντος : i. για ηλικίες <10 ετών 10 Χ 18 +/-1 εκ ii. για ηλικίες >10 ετών 12 Χ 22 +/-1 εκ.
–Κατασκευασμένες με τρεις πιέτες στο μέσον τους ώστε να μπορούν να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας.
–Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη.
–Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για τη συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα ώστε να είναι σταθερά.


 

Τι είναι το πολυπροπυλένιο

To πολυπροπυλένιο, σύμφωνα με την el.wikipedia.org,είναι ένα θερμοπλαστικό πολυμερές που χρησιμοποιείται σε μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας και της επισήμανσης, στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (π.χ., σχοινιά, χαλιά κτλπ.), χαρτικά, πλαστικά μέρη και επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία διαφόρων τύπων, εργαστηριακό εξοπλισμό και εξαρτήματα αυτοκινήτων.

Επιπλέον είναι ένα πολυμερές το οποίο γίνεται από το μονομερές προπυλενίου, είναι τραχύ και ασυνήθιστα ανθεκτικό σε πολλά χημικά διαλυτικά, οξέα και βάσειςp;

Η απάντηση του δήμου Σερρών

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για μια παρτίδα με 1700 μάσκες περίπου από τις 27000 που παρέλαβαν, οι οποίες παρότι είναι ασφαλείς,  δεν έχουν τις προδιαγραφές που όρισε το αρμόδιο υπουργείο,  άμεσα θα αποσυρθούν και θα αντικατασταθούν.


Πηγη: epiloges.tv



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP