Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Πενήντα δράσεις προτείνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021»

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom
Πενήντα δράσεις προτείνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021»

Πενήντα δράσεις, που εντάσσονται σε πέντε θεματικούς άξονες προτείνει για τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης η Οργανωτική Επιτροπή του Δήμου Σερρών «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021». Η Επιτροπή, που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, ολοκλήρωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τις εργασίες της και κατά τη σημερινή πανηγυρική της συνεδρίαση επέδωσε το κείμενο των συμπερασμάτων στον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα ώστε το έργο τους να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον. Η Επιτροπή κατέληξε σε 50 πολύ ουσιαστικές προτάσεις, οι οποίες όλες είναι υλοποιήσιμες για τη νέα χρονιά. Δεσμευόμαστε ως Δημοτική Αρχή να τις φέρουμε και να τις υποστηρίξουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενταχθούν στον προϋπολογισμό και τις δράσεις του 2021. Η επέτειος της Επανάστασης του 1821 είναι ένα ιστορικό γεγονός και ταυτόχρονα δημιουργεί μία προοπτική αναστοχασμού για το παρόν και κυρίως για το μέλλον. Αυτό είναι το στίγμα που πρέπει να μείνει από τις παρεμβάσεις για τον εορτασμό της επετείου», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παραλαμβάνοντας το κείμενο των συμπερασμάτων.

«Οι εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση και εξέχουσες προσωπικότητες των Σερρών πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα γόνιμης, ουσιαστικής και αποδοτικής συνεργασίας. Καταλήξαμε σε πολύ αξιόλογες προτάσεις για ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων με στόχο τον λαμπρότερο και αρτιότερο εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821Τα μέλη της επιτροπής θα παραμείνουν στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής, έτοιμα να συμβάλλουν στην διοργάνωση των δράσεων που θα επιλεγούν», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βασίλειος Κατιρτζόγλου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής, οι δράσεις για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 θα πρέπει να εντάσσονται και να υπηρετούν πέντε θεματικούς άξονες:

  1. Ανέγερση Μνημείου ώστε να παραμείνει στο διηνεκές ο εορτασμός της επετείου των 200 ετών

  2. Κινητοποίηση όσο γίνεται περισσότερων Σερραίων, ανθρώπων του πνεύματος και του πολιτισμού, της κοινωνίας των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητικών κοινοτήτων

  3. Ανάδειξη γεγονότων της τοπικής ιστορίας που είναι αφενός συνδεδεμένα με το 1821 αφετέρου με την περίοδο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα

  4. Ανάδειξη ισχυρών προσωπικοτήτων συνδεδεμένων με την Επανάσταση και την ιστορική διαδρομή των 200 ετών

  5. Η Ελλάδα και οι Σέρρες της Ανάπτυξης, της προοπτικής και της ισχύος, ώστε η Επέτειος των 200 ετών να αποτελέσει εφαλτήριο για το μέλλον.

    Ημερομηνίες αναφοράς για την πόλη των Σερρών είναι:

  1. Επίκεντρο η 25η Μαρτίου

  2. 8η Μαΐου, ημέρα σωτηρίας της πόλης από τους Οθωμανούς

  3. 29η Ιουνίου, επέτειος απελευθέρωσης των Σερρών που θα πρέπει να προσλάβει ιδιαίτερο χαρακτήρα.

  4. 5η Δεκεμβρίου, ημέρα θανάτου του Εμμανουήλ Παπά

[ads-post] 

Μεταξύ άλλων προτείνονται οι ακόλουθες δράσεις και εορταστικές εκδηλώσεις:

-Ανάπλαση του Πάρκου Ηρώων των Σερρών και διαμόρφωσή του σε θεματικό πάρκο Σερραϊκής Ιστορίας.

-Ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στο ιστορικό γεγονός της 8ης Μαΐου 1821.

-Πρόσκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να παραστεί στους εορτασμούς της απελευθέρωσης των Σερρών στις 29 Ιουνίου 2021 καθώς και προς το κλιμάκιο της Προεδρικής Φρουράς να συμμετέχει στην παρέλαση και τους λοιπούς εορτασμούς.

-Έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα προτείνεται στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να αποδοθεί ο τίτλος του Στρατηγού στον Εμμανουήλ Παππά. Η τιμητική απονομή του Βαθμού θα μπορούσε να λάβει χώρα κατά το ετήσιο μνημόσυνο στην γενέτειρα του ήρωα στις 5 Δεκεμβρίου 2021.

-Χαρακτηρισμός του χώρου που συνδέεται με την κατοικία του Εμμανουήλ Παππά έναντι του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων ως χώρου για την ανέγερση μνημείου που θα αναπαριστά την οικία του Σερραίου ήρωα.

-Οργάνωση έκθεσης«Ο Εμμανουήλ (Μανωλάκης) Παππάς, η εποχή του και η επανάσταση στη Μακεδονία το 1821».

-Αδελφοποίηση του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Ύδρας ή τον Δήμο Κασσάνδρας.

-Επιστημονικό Συνέδριο προς τιμήν του Σερραίου Αρχιστρατήγου 'Εμμανουήλ Παπά, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021. (Προτεινόμενοι φορείς διοργανώσεως: Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης, ο Δήμος Σερραίων και η Περιφερειακή ενότητα Σερρών).

-Δημιουργία σειράς ντοκιμαντέρ με θέμα: Η πόλη των Σερρών από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα.

-Δημιουργία ταινίας μικρού μήκους αφιερωμένη στον ήρωα Εμμανουήλ Παππά.

-Συγγραφή συλλογικού τόμου με εργασίες που αφορούν την Επανάσταση του 1821 σε σχέση με την περιοχή των Σερρών.

-Εβδομάδα αφιερωμένη στην Επανάσταση του 1821.

Δράση έρευνας της Τοπικής Ιστορίας – research worker- report researcher (Newham). Για παιδιά Πέμπτης-Έκτης Δημοτικού-Γυμνασίου και Λυκείου.

-Δημιουργία ιστοσελίδας ή/και blog λογαριασμών σε κοινωνικά δίκτυα με θέμα: 1821 και Νομός Σερρών, Ιστορία και απόηχος”.

Είναι αυτονόητο ότι όλες οι προτεινόμενες δράσεις πρέπει να είναι συμβατές με τα μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού και τελούν ασφαλώς υπό την αίρεση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα είναι σε ισχύ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP