Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του ίδιου δημοτικού σχολείου των Σερρών όπου εμφανίσθηκε το πρώτο κρούσμα- Κλείνει και 2ο τμήμα

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom

Νέο κρούσμα κορονοϊού ανιχνεύθηκε σε μαθητή του ίδιου δημοτικού σχολείου της πόλης των Σερρών, όπου πριν από μία εβδομάδα, εντοπίσθηκε το πρώτο κρούσμα.

Ήδη ένα τμήμα είναι κλειστό, εξαιτίας του πρώτου κρούσματος, ενώ από σήμερα κλείνει και δεύτερο τμήμα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Διευθυντής του σχολείου γνωστοποίησε το κλείσιμο ενός ακόμη τμήματος, του Β1, για 14 ημέρες με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης ύστερα από εισήγηση του Νομίατρου Σερρών.

Ο μαθητής, σύμφωνα με την ιχνηλάτηση που έκανε ο κ. Αναστασιάδης, φαίνεται να νόσησε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν συμμετείχε σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης σε ιδιωτική δομή της πόλης.

Συνεπώς, ο ίδιος, ο αδερφός του και οι μαθητές του Β1 θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους, όπως κι η δασκάλα τους, αξιοποιώντας τη σύγχρονη και την ασύγχρονη μορφή τηλεκπαίδευσης με βάση το ισχύον πρόγραμμα μαθημάτων.
[ads-post] 
Η ανακοίνωση του Διευθυντή συνεχίζει με τα εξής:

«Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο κρούσμα των μαθητών μας είναι ‘εισαγόμενα’ δηλαδή προήλθαν από επαφή των μαθητών μας με άτομα έξω από το σχολικό μας περιβάλλον. Διάδοση σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς του σχολείου μας δεν παρατηρήθηκε, καθώς τα μέτρα, που λαμβάνονται τόσο την ώρα των μαθημάτων όσο και την ώρα των διαλειμμάτων, είναι αυστηρά και ακολουθούνται με σχολαστικότητα από όλους μας. Είναι ανάγκη να έχουμε την ίδια στάση και συμπεριφορά όλοι μας και κατά τις απογευματινές ώρες, όπως επίσης να αποφεύγουμε μέρη που παρατηρείται συνωστισμός. Εννοείται, ότι αν παρατηρήσουμε συμπτώματα, που σχετίζονται με την εμφάνιση της νόσου, αμέσως επικοινωνούμε με το γιατρό μας.
Τα αδέρφια των παραπάνω μαθητών, που φοιτούν σε άλλα τμήματα του σχολείου, αυτή την εβδομάδα είναι προτιμότερο να παραμείνουν στο σπίτι και να ενημερώνονται για τα μαθήματά τους από τους συμμαθητές τους. Οι δάσκαλοι κι οι δασκάλες τους θα στέλνουν υλικό στο σπίτι για τις ημέρες που θα χρειαστεί. Στο τέλος της εβδομάδας, κι εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, Διευθυντής και Νομίατρος θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση δίνοντας νέες οδηγίες.

Αγαπητοί γονείς, η κατάσταση αυτή μπορεί να διαρκέσει για πολύ καιρό, που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι συντονισμένοι, να ανταλλάσσουμε γρήγορα τις πληροφορίες μεταξύ μας και να τηρούμε διαρκώς τα μέτρα, που έχει αποφασίσει η Πολιτεία με ψυχραιμία και σύνεση».


Πηγή: infonews24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP