Ξεκίνησε να ψάχνεις στη ντουλάπα σου


Η μόδα της δεκαετίας του 90 έχει επανέλθει ολοκληρωτικά στο προσκήνιο. Όλα τα σουπερμόντελ και οι σταρ του Instagram φορούν μίνιμαλ δερμάτινα σακάκια, αλυσίδες, μίνι τσάντες ώμoυ και παπούτσια με τετράγωνισμένες μύτες και από ό,τι φαίνεται όλα τα online καταστήματα έχουν καταλάβει την εμμονή μας με τις νοσταλγικές τάσεις και ξαφνικά τις βλέπουμε παντού γύρω μας.

Προτού αρχίσεις όμως να γεμίζεις το καλάθι αγορών σου με κομμάτια εμπνευσμένα από τη μόδα της δεκαετίας του ’90, δες εδώ τα πέντε στυλ που ίσως να υπάρχουν ήδη στην ντουλάπα σου.

Δερμάτινα τζάκετ

Getty Images

Μπορείς να ευχαριστήσεις τις Gwyneth Paltrow, Winona Ryder και Halle Berry για την εμμονή μας με τα δερμάτινα σακάκια, μπουφάν και παλτό.

Βοotcut jeans

Η Brooke Shields τα έκανε διάσημα το 1980, χάρη σε αυτήν την εμβληματική διαφήμιση για τον Calvin Klein και τα σουπερμοντελ της δεκαετίας του ’90 ενίσχυσαν το cult στάτους τους. Έκτοτε έμειναν εκτός μόδας, και αντικαταστάθηκαν από τα skinny και τα straight leg, αλλά αυτή τη σεζόν είναι και πάλι εδώ.

Spaghetti Straps

Tελευταία φορά που φόρεσες spaghetti straps (αν τα πρόλαβες) ήταν ίσως σε κάποια σχολική χοροεσπερίδα, φέτος όμως οι πιο ενημερωμένες Instagrammers τα επαναφέρουν δυναμικά και δεν τα κρατούν απαραίτητα για τις βραδινές ώρες.

 

Μίνι-τσάντες ώμου

Μια It-τσάντα για την Carrie και τη Samantha σήμαινε ένα πράγμα: η baguette bag του οίκου Fendi. Είχε κοντό λουράκι, ήταν αρκετά μικρή για να τοποθετείται κάτω από τη μασχάλη και για σήμερα ισχύουν οι ίδιοι ακριβώς κανόνες.

Ζώνη- αλυσίδα

@splashnews.com

Όταν σκέφτεσαι αλυσίδες τυλιγμένες γύρω από τη μέση, ίσως σου έρχεται στο μυαλό η Beyonce την εποχή των Destiny’s Child. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό ήταν άλλο ένα ξεχωριστό φαινόμενο της δεκαετίας του ’90  που σήμερα, χάρη στη νέα ανησυχία της μόδας με τη δεκαετία, επιστρέφει σταθερά στο Προσκήνιο.


Πηγη: marieclaire.gr