Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πάνω από 50 θετικά κρούσματα στη Κωστοπούλειο Στέγη Σερρών!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom

“Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η συγκεκριμένη ιδιωτική δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων, “έβγαλε” μέχρι στιγμής, περισσότερα από… σαράντα θετικά κρούσματα και η ιχνηλάτηση μπορεί να δώσει… κι άλλα” είπε στο makthes.gr γιατρός του νοσοκομείου Σερρών που ήδη βρίσκεται στα όρια του!

Η πίεση στο ΕΣΥ στη βόρεια Ελλάδα άρχισε εδώ και λίγα 24ωρα όπως μας είπαν κι άλλοι υγειονομικοί παράγοντες σχολιάζοντας τη νέα επιβάρυνση του με τόσα πολλά κρούσματα σε μία και μόνο δομή των Σερρώn, πίεση που δέχεται τώρα και η Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία της!

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ήδη διακομίσθηκαν – κυρίως στο ΑΧΕΠΑ και στον ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ- ορισμένα από τα σαράντα σοβαρότερα περιστατικά του οίκου ευγηρίας. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για εργαζόμενους που ήταν θετικοί και μετέδωσαν τον ιό στους ηλικιωμένους!

Σε κλινική covid-19 ζητά ο ΕΟΔΥ να μετατραπεί ένας όροφος της «Κωστοπούλειου Στέγης», εξαιτίας αδυναμίας νοσηλείας των ηλικιωμένων στα Νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής!

Αυτό ανέφερε ο Διευθυντής της «Κωστοπούλειου Στέγης» Κώστας Καραμούτσος στην σημερινή (29/10) πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών στην δημοσιογράφο Δέσποινα Γιαννακίδου.
[ads-post] 
Κρούσματα: 36 τρόφιμοι+14 εργαζόμενοι

Σύμφωνα με τον κ. Καραμούτσο τα κρούσματα στην «Κωστοπούλειο Στέγη» μέχρι χθες το βράδυ ήταν 36 τρόφιμοι και 14 εργαζόμενοι. Από τους τρόφιμους του γηροκομείου οι 8 έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία αναφοράς στη Θεσσαλονίκη και την Πτολεμαΐδα, ενώ ο ΕΟΔΥ δηλώνει αδυναμία νοσηλείας των υπόλοιπων θετικών κρουσμάτων και ζητά από το γηροκομείο να οργανώσει σε κλινική covid-19 έναν όροφο του γηροκομείου.

Εξήγησε πως από την φύση της εργασίας, απαιτείται πολλές φορές η επαφή των εργαζομένων με τους ασθενείς, (άλλαγμα, τάισμα) όπως και η μη χρήση μάσκας από τους τροφίμους. Αυτό έχει ως συνέπεια την πιο εύκολη μετάδοση του ιού.

Το υψηλό κόστος αιτία αδυναμίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων!

Οι εργαζόμενοι που διαπιστώνονται (14 μέχρι στιγμής) θετικοί τίθενται σε καραντίνα, αυτό δημιουργεί έλλειψη προσωπικού (17 άτομα ανα βάρδια) για την απαραίτητη φροντίδα στους ηλικιωμένους.

Ο Διευθυντής του γηροομείου, ανέφερε πως αδυνατεί να εφαρμόσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς αυτό θα σημαίνει περίπου 100 τέστ κορωνοϊού την ημέρα, το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 80€ το ένα, δηλαδή το γηροκομείο θα πρέπει να δαπανά περισσότερο από 8.000€ ημερησίως, ποσό που αδυνατεί να καλύψει. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την παρουσία μόνιμου κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Όπως είπε από τον ΕΟΔΥ είπαν πως μελετούν την λύση αυτή.


Πηγη: ΕΡΤ Σερρών


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP