Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σέρρες: Με επιτυχία στέφθηκε η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom
Σέρρες: Με επιτυχία στέφθηκε η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Με απόλυτη επιτυχία «στέφθηκε» η 14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα , που διοργάνωσε ο δήμος Σερρών και η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στην πλατεία Κρονίου της πόλης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση όλων και κυρίως των νέων σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και η ενθάρρυνσή τους ώστε να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι την παρέα του. Η ανταπόκριση και η συμμετοχή από οδηγούς και θαμώνες των νυχτερινών κέντρων ήταν εξαιρετικά μεγάλη.

Με κεντρικό μήνυμα λοιπόν «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας», πάνω από 500 οδηγοί και θαμώνες ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης και πάνω από 190 οδηγοί, οι περισσότεροι ηλικίας 20-50 ετών, συμμετείχαν φορώντας το ειδικό βραχιολάκι, με το οποίο δεσμεύονταν να μην καταναλώσουν αλκοόλ.

To μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων προέβη σε φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους από το κατάστημα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 9 στους 10 κράτησαν την υπόσχεσή τους και παρέμειναν κάτω από το νόμιμο όριο που ορίζει ο Κ.Ο.Κ.

Αυτό σημαίνει ότι ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές του Ι.Ο.ΑΣ. να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ, πριν πιάσουν το τιμόνι. Επίσης σημαντικό ήταν ότι όσοι βρέθηκαν πάνω από το νόμιμο όριο υποσχέθηκαν ότι δεν θα οδηγήσουν οι ίδιοι, αλλά κάποιος άλλος από την παρέα τους που δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της δράσης, οι συμμετέχοντες με ενδιαφέρον συνομίλησαν με τους συνεργάτες και τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. και παρέλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τα θέματα του αλκοόλ και της οδικής ασφάλειας γενικότερα.

Στη δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης , η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) και Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νεολαίας, κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη και φορείς του τόπου μας.

Παρών στη διοργάνωση έδωσε και ο Βουλευτής Σερρών κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου που συνομίλησε με τους εθελοντές αλλά και τους νέους που συμμετείχαν στη δράση.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης τόνισε: «Για 14η χρονιά διοργανώνεται η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, στην οποία και συμμετέχει και ο δήμος Σερρών. Με κεντρικό σύνθημα Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… ο οδηγός της παρέας, σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς παλιούς και νέους , ώστε να υιοθετήσουν πιο υγιείς και υπεύθυνες συμπεριφορές στο τιμόνι, από ότι οι προηγούμενες γενιές, όπως το να μην καταναλώσουν αλκοόλ, εάν πρόκειται να οδηγήσουν ή να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους στην έξοδό τους για διασκέδαση, με το να επιλέξουν άλλο τρόπο μετακίνησης. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της δράσης είναι πραγματικά ελπιδοφόρα.»

Στην καλύτερη δυνατή διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα σημαντική ήταν η συμβολή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών. Η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη, η οποία παρέστη σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξέφρασε μεταξύ άλλων την ικανοποίηση της για τη δυναμική παρουσία των εθελοντών και την εποικοδομητική συνεργασία μαζί τους, ενώ έστειλε το δικό της μήνυμα: «Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ευαισθητοποιήσουμε μεγάλους και νέους, στην ασφαλή οδήγηση, στη συνειδητοποίηση της ευθύνης κατά τη διάρκεια της οδήγησης και στην επίγνωση πως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μπορεί να κοστίσει πολύτιμες ανθρώπινες ζωές. Η κυκλοφοριακή αγωγή και η συνειδητή οδήγηση είναι καλό να ξεκινούν από την εφηβική ηλικία και να συνεχίζονται σε όλη την ενήλικη ζωή των ανθρώπων».

[ads-post] 

Για την επιτυχή υλοποίηση της Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα στις Σέρρες τα μέγιστα συνέβαλλαν οι εθελοντές του Α.Τ. Τροχαίας της Α.Δ. Σερρών και του Τμήματος Σερρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Κατά τη διάρκεια της δράσης, που πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο, είχαν ληφθεί υπόψη όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι κανόνες ατομικής και συλλογικής υγιεινής για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP