Σοκ στο Λιθότοπο Σερρών: Ηλικιωμένοι βρέθηκαν να ζουν σε άθλιες συνθήκες σε παράνομο γηροκομείο


Μέσα σε άθλιες συνθήκες ζούσαν 11 ηλικιωμένοι σε ξενώνα στο Λιθότοπο του Δήμου Ηράκλειας εδώ και δύο μήνες σύμφωνα με τις Αρχές.

Η ύπαρξη του παράνομου γηροκομείο αποκαλύφθηκε όταν μία από ηλικιωμένη γυναίκα εθεάθη να κυκλοφορεί στο χωριό με το νυχτικό της χωρίς να γνωρίζει που βρίσκεται και χωρίς να τη γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Ο φαρμακοποιός που την είδε ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία και αμέσως άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της περίεργης αυτής ιστορίας.

Η αστυνομία ειδοποίησε τον Δήμο Ηράκλειας και ειδοποιήθηκε να μεταβεί στη περιοχή η κοινωνική λειτουργός, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε την Εισαγγελέα και δόθηκε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων. Στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν τους ηλικιωμένους (άντρες & γυναίκες) προκειμένου να τους μεταφέρουν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για εξετάσεις και να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες.
[ads-post] 
Ορισμένοι κάτοικοι του χωριού όπως υποστήριξαν στις δηλώσεις τους γνώριζαν ότι στον συγκεκριμένα ξενώνα φιλοξενούνταν ηλικιωμένα άτομα ωστόσο δεν ήξεραν από πού είχαν έρθει και τι έκαναν. Άλλοι πάλι δεν είχαν ιδέα το τι ακριβώς συνέβαινε στο οίκημα.


Πηγη: epiloges.tv