Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αλέξανδρος Χρυσάφης: "Τα έργα που γίνονται ανήκουν μόνο στους Σερραίος" - Απολογισμός του πρώτου χρόνου θητείας

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom
Χρυσάφης: Τα έργα που γίνονται ανήκουν μόνο στους Σερραίους - Απολογισμός του πρώτου χρόνου θητείας

Τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας του παρουσίασε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

Όπως είπε ο κ.Χρυσάφης, η δημοτική αρχή τον πρώτο χρόνο της θητείας ολοκλήρωσε και προώθησε μια σειρά από ενέργειες για τη μεταμόρφωση της εικόνας του Δήμου των Σερρών παρά την υποστελέχωση του Δήμου και την πανδημία του κορωνοϊού που άλλαξε τα δεδομένα στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και στη διάθεση πόρων. «Επιλέξαμε την πρώτη χρονιά να δώσουμε βαρύτητα στην ωρίμανση των έργων γιατί είναι το πιο νευραλγικό κομμάτι για την επιτυχή υλοποίηση κάθε αναπτυξιακού προγράμματος», τόνισε ο κ. Χρυσάφης. Ο ίδιος υπογράμμισε εμφατικά: «Στον Δήμο υπάρχει η αρχή της συνέχειας. Τα έργα που γίνονται δεν ανήκουν ούτε σε αυτή ούτε στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Ανήκουν μόνο στους Σερραίους».

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών μόλις σήμερα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ για την επισκευή των εγκαταστάσεων και την προμήθεια εξοπλισμού του Δημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και προχωρά η δημοπράτηση δύο έργων στον τομέα του αθλητισμού: της συντήρησης και επισκευών στο κλειστό κολυμβητήριο της Κοιλάδας Αγ. Αναργύρων, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ καθώς και της αντικατάστασης του τάπητα και των μπασκετών στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών, προϋπολογισμού 138.880 ευρώ.

Ακόμη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και προχωρά η δημοπράτηση του έργου κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Σερρών, προϋπολογισμού 69.000 ευρώ.

Τα βασικά σημεία του απολογισμού

Ολοκληρώσαμε, για πρώτη φορά σε τόσο σύντομο διάστημα, σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής. Μεταξύ άλλων:

Αστικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις

-Αλλάξαμε την αισθητική εικόνα της πόλης, με εικαστικές παρεμβάσεις του σερραίου καλλιτέχνη Χρ. Μελίδη σε δημοτικά κτήρια.

-Συντηρήθηκαν 750 παγκάκια και τοποθετήθηκαν 50 νέα παγκάκια και 14 νέοι τραπεζοπάγκοι.

-Επισκευάστηκαν φωτιστικά και λάμπες σε 30 πλατείες της πόλης.

-Συντηρήθηκαν και αποκαταστάθηκαν πεζοδρόμια σε 190 σημεία στην πόλη.

-Κατασκευάστηκαν 22 νέες ράμπες και βελτιώθηκαν οι υποδομές προσβασιμότητας για τα ΑΜΕΑ.

-Ολοκληρώθηκε η βαφή των στύλων των φωτεινών σηματοδοτών.

-Ολοκληρώθηκε η συντήρηση 26 Μνημείων σε όλο τον Δήμο Σερρών, ενώ είναι σε εξέλιξη η συντήρηση των υπόλοιπων 20 Μνημείων.

-Συντηρήθηκε το ψηφιδωτό στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ έγινε η συντήρηση των σιντριβανιών στις περιοχές των βιοκλιματικών αναπλάσεων.

-Επισκευάστηκε ο αγωγός πλήρωσης λίμνης Λευκώνα.

-Επισκευάστηκαν τοιχία στην οδό Παπαστεφάνου και στο τέρμα της οδού Κρέσνας.

-Επισκευάστηκαν τα πρανή στην κοιλάδα μετά την Κόκκινη Γέφυρα.

-Επισκευάστηκε η γεώτρηση της τεχνητής λίμνης στην Κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων.

-Τοποθετήθηκαν 20 προβολείς στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων.

-Πραγματοποιήθηκαν έργα αποκατάστασης για την αποτροπή κινδύνου πλημμύρας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

-Απομακρύνθηκαν 200 παλιές πινακίδες.

-Ανακατασκευάστηκαν πέντε ποτίστρες σε χωριά.

Οδική ασφάλεια

Δρομολογήσαμε και έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων συνολικού μήκους 23 χλμ και συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ.ευρώ.

Υπογράψαμε προγραμματική συμφωνία με την Εγνατία Οδό ΑΕ για την ανάθεση των μελετών για την κατασκευή και βελτίωση εννέα ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων

Αγροτική Οδοποιΐα

Πραγματοποιήσαμε εντατικές εργασίες συντήρησης- διάνοιξης της αγροτικής οδοποιίας, σε συνολικό μήκος 825 χλμ, σε όλα τα χωριά του Δήμου Σερρών σε στενή συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων

Στο πλαίσιο του Αντώνης Τρίτσης προχωρήσαμε σε μελέτη και ολοκληρώνουμε την υποβολή πρότασης για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιϊας σε δίκτυο 80 χλμ εκτιμώμενου προϋπολογισμού 5 εκατ.

Παράλληλα, ξεκινήσαμε τη μελετητική ωρίμανση έργου για άλλα 100 χλμ αγροτικήςοδοποιΐας.

Βιώσιμη Κινητικότητα

-Ολοκληρώσαμε τη Μελέτη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

-Υποβάλαμε, εντάξαμε και βρισκόμαστε προ δημοπράτησης για το Έργο «Ενοποίηση δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Σερρών», προϋπολογισμού 380.000 ευρώ.

-Ολοκληρώνεται το Έργο «Αναβάθμιση φωτεινών σηματοδοτών με προσθήκη ηχητικών διατάξεων για τα ΑΜΕΑ».

Αστικές Αναπλάσεις

Ενεργοποιήσαμε την μελετητική ωρίμανση επτά πλατειών: Πλατεία Ελευθερίας, Πλατεία ΙΚΑ, Πάρκο Ηρώων, Πλατεία Καφταντζή, Πλατεία Σιγής, Πλατεία Ειρήνης, Πλατεία Τρικούπη.

Ωριμάζουμε και προετοιμάζουμε την υποβολή Πρότασης Έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων», επιχειρώντας ανάπλαση σε περίπου 340 στρέμματα χώρων πρασίνου.

Είμαστε σε φάση υλοποίησης, προς δημοπράτηση και ωρίμανση για δημιουργία 17 νέων Παιδικών Χαρών στην πόλη και τα χωριά.

Ξεκινήσαμε τη μελετητική ωρίμανση κεντρικών Πλατειών των δημοτικών κοινοτήτων.

Ενεργοποιήσαμε και διασφαλίσαμε τη δημοπράτηση του έργου «Αστικής Αναζωογόνησης – Φάση Ι» (ΒΑΑ Δ. Σερρών), με αντικείμενο: Ανάπλαση Οδ. Ερμού, Αντικατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων στην Πλ. Ελευθερίας, Δημιουργία Παιδικής Χαράς Δημογερόντων- Ν. Νικολάου.

Βρισκόμαστε προ δημοπράτησης της μελέτης του έργου για τη δημιουργία του OPEN MALL του Δ. Σερρών.

Επίσης, προετοιμάζουμε προτάσεις χρηματοδότησης για μελέτες και εμβληματικά έργα Αστικής Αναζωογόνησης, εστιάζοντας σε έναν ευρύτερο στρατηγικό αστικό ανασχεδιασμό:

Ανάπλαση δύο κύριων εισόδων της πόλης και χώρων πρασίνου Δημοτικής Ενότητας Σερρών, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό περίπου18 εκατ.ευρώ

Επικαιροποίηση της αντιπλημμυρικής μελέτης της Κοιλάδας Αγ Αναργύρων (α’ φάση) και

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανάπλασης Κοιλάδας (β’ φάση)

Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση Πλατείας Εμπορίου, με προοπτική υπογειοποίησης, κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και σύγχρονων κτιριακών υποδομών, ικανών να φιλοξενήσουν πολλαπλές εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ολοκληρωμένη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του στρατοπέδου Παπαλουκά.

Αστική Ανάπλαση κύριων αστικών αρτηριών, όπως ενδεικτικάΝ. Πλαστήρα & κάθετες οδοί και Οδός Μεραρχίας (νότιο τμήμα)

Παρεμβάσεις πρασίνου

Αναβαθμίστηκαν οι χώροι πρασίνου με νέες φυτεύσεις ανθοφόρων φυτών, καλλωπιστικών θάμνων και εγκατάσταση έτοιμου χλοοτάπητα σε πάρκα, πλατείες και κόμβους του Δήμου Σερρών.

Συντηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η περιοχή της κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων και φυτεύτηκαν καλλωπιστικά φυτά. Μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη η αποκατάσταση του χώρου. 

Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι εξής παρεμβάσεις : έκτακτο κλάδεμα 122 δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους. χειμερινό ετήσιο κλάδεμα ανανέωσης σε 4.000 δέντρα, καθαρισμός και αποψίλωση 60 δημοτικών ακινήτων.

Ενεργοποιήσαμε και βρισκόμαστε προ συμβασιοποίησης διαχειριστικών μελετών για τοΔημοτικό δάσος Μαρμαρά και το Κεντρικό Πάρκο και Πλατειών Ελευθερίας & ΙΚΑ.

Διαχείριση αδέσποτων ζώων

Με εντατικές δράσεις για τα αδέσποτα ζώα πετύχαμε εντυπωσιακά αποτελέσματα:

Ολοκληρώσαμε: 258 περισυλλογές αδέσποτων σκύλων και 165 περισυλλογές κουταβιών527 στειρώσεις σε αδέσποτα από τους γιατρούς του κυνοκομείου καθώς και σε συνεργασία με τα Φιλοζωϊκά Σωματεία συνολικά 858 υιοθεσιών.

Για την καλύτερη λειτουργία και τον ευπρεπισμό των κοιμητηρίων προχωρήσαμε μεταξύ άλλων σε εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε Α΄ και Β΄Κοιμητήρια και Κοιμητήρια Οινούσας, Άνω Βροντού, Ορεινής, Μητρουσίου, Κουβουκλίων, Κουμαριάς, Λευκώνα, Αδελφικού, Βαμβακιάς, Αγίας Ελένης, Ελαιώνα και Σκουτάρεως.

Καθαριότητα και περιβάλλον

Στη διαχείριση αποβλήτων ικανοποιήθηκαν κατά μέσο όρο 476/μήνα αιτήματα δημοτών, συλλέχθηκαν 2.826 τόνοι ογκωδών και αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, συλλέχθηκαν για ανακύκλωση 22,1 τόνοι αποβλήτων ιματισμού, έγινε αποκομιδή 10.903 τόνων σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων και αποκομιδή 2.094 τόνων ανακυκλώσιμων, ήτοι 27,26 κιλά ανά κάτοικο (α΄ εξάμηνο 2020).

Προετοιμάζουμε την υποβολή προτάσεων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα και προχωράμε σε προμήθειες και με ίδιους πόρους:

Κατασκευή πράσινου σημείου διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Σερρών, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2,343 εκατ.ευρώ

Δημιουργία πράσινων Κινητών Σημείων και Γωνιών Ανακύκλωσης, προϋπολογισμού περίπου 800.000 ευρώ.

Προμήθεια εξοπλισμού καθαριότητας, με προϋπολογισμό 1,2 εκατ.ευρώ (2 σάρωθρα, 3 απορριμματοφόρα, πλυντήριο κάδων, κλπ)

Υποβάλαμε προς χρηματοδότηση και αναμένουμε έγκριση χρηματοδότησης για το έργο :

Προμήθεια Εξοπλισμού Συλλογής Βιοαποβλήτων στους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 600.285 ευρώ.

Ακόμη, ενεργοποιήσαμε μελέτες για την ενεργειακή αυτονομία του Δήμουωριμάσαμε μελετητικά τη δημοπράτηση των έργων ενεργειακής αναβάθμισης δύο δημοτικών σχολείων συνολικού προϋπολογισμού 998.000 ευρώ και κατασκευής μονάδας βιομάζας 40kw, συνολικού προϋπολογσμού περίπου 400.000 ευρώ. Επανεργοποιήσαμε την υλοποίηση του έργου για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας Λυκείου Προβατά, προϋπολογισμού 252.000 ευρώ.

Διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού

Στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού υλοποιήσαμε μία σειρά από δράσεις, όπως ενεργοποίηση και συντονισμό ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών, που ξεπέρασε τα 100 άτομα, λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής στήριξης δημοτών με ικανοποίηση άνω των 500 αιτημάτων δημοτών που απευθύνθηκαν στη γραμμή στήριξης, διανομή 72 δεμάτων αγάπης σε άπορους συμπολίτες μας, διανομή 15.792 πακέτων φαγητού συνολικά σε όλους τους ωφελούμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι της Κ.Ε.ΔΗ.Σ, τριπλασιασμός στις μερίδες φαγητού της Κοινωνικής Κουζίνας φθάνοντας τις 430, ανάδειξη της υπηρεσίας e-Δημότης ως «βέλτιστη πρακτική καινοτομίας» για την αποφυγή διάδοσης του covid-19 από το αρμόδιο Τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών, διανομή προϊόντων λαϊκής αγοράς 2 φορές την εβδομάδα σε δεκάδες δικαιούχους και 200 επιταγών για προμήθεια μέσων προστασίας σε ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Έξυπνος Δήμος

Ολοκληρώσαμε με επιτυχία:

-Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ενσωματωμένο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ)

-Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης & Ενημέρωσης Επιχειρήσεων (Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης)

-Πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών προς τον πολίτη για τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές

-Χορήγηση αυτόματης και ηλεκτρονική χορήγηση αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας

-Διασταύρωση δηλώσεων ΤΑΠ - διορθώσεις τ.μ.

Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα όπως: Ανάπτυξη Πλατφόρμας Διαχείρισης Δημοτικών Ακινήτων GIS, Δημιουργία Χαρτών Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων (Κοινωνικό GIS), Ανάπτυξη του Αστικού Παρατηρητηρίου, ενός βασικού εργαλείου ψηφιακής διακυβέρνησης με αντικείμενο την καταγραφή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου. Ακόμη, βρισκόμαστε στο στάδιο προ υπογραφή Σύμβασης για μία σειρά από σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες και εξοπλισμό.

Άρχισε η υλοποίηση του έργου αναβάθμισης φωτεινών σηματοδοτών με προσθήκη ηχητικών διατάξεων για τα ΑΜΕΑ και βρισκόμαστε σε στάδιο δημοπράτησης της προμήθειας 30 Έξυπνων Στεγάστρων Αστικής Συγκοινωνίας.

Ολοκληρώθηκε το έργο «ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν Wi-Fi», σε 3 σημεία του Δήμου Σερρών. Επίσης, ολοκληρώθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών μέτρησης ρύπανσης ατμοσφαιρικού αέρα και λοιπών περιβαλλοντικών παραμέτρων

Δρομολογήσαμε τα έργα αντικατάστασης του οδοφωτισμού σε ολόκληρο τον Δ. Σερρών με έξυπνα φωτιστικά LED και έξυπνης διαχείρισης κάδων και απορριμματοφόρων.

Ωριμάζουμε μελέτες που αφορούν: έξυπνη στάθμευση, έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας και ολοκληρωμένο σύστημα έξυπνης γεωργίας

Κοινωνική πολιτική

Προχωρήσαμε μεταξύ άλλων στις παρακάτω δράσεις:

Δημιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία και Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, που θα στεγαστούν στο κληροδότημα Αποστολίδη.

Τοποθέτηση απινιδωτών σε Σκούταρι, Προβατά, Λευκώνα, Ορεινή και Δημοτική Αστυνομία.

Συγκρότηση της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κτηματικής Αξιοποίησης.

Συμφωνητικό Συνεργασίας με το «Μπορούμε» για νέους δικαιούχους διατακτικών.

Πρόγραμμα Τηλε-φροντίδας, Τηλε-ιατρικής «Κάνε like στη ζωή» - Δωρεάν αισθητήρες σε οικίες δημοτών.

Πρόγραμμα «Υγεία για όλους» - Εμβολιασμοί και στους δύο συνοικισμούς Ρομά

Διάθεση συσκευών παρακολούθησης βάρους σε ευπαθείς ομάδες και χρονίως πάσχοντες

Εκπαίδευση δημοτικών υπαλλήλων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση από τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Νέες συμφωνίες με εταιρείες για παροχή τροφίμων στην Κοινωνική Κουζίνα. Αγορά δυο νέων ηλεκτρικών οικοσυσκευών. Προσθήκη δύο διανομών εβδομαδιαίως κατ οίκον στα χωριά του Δήμου

Δημιουργία 4 σχολών γονέων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Όασις

Ένταξη στο πρόγραμμα της Linguaphone για την εκμάθηση Αγγλικών στις ευπαθείς ομάδες

Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Κέντρο Πρόληψης Υγείας με προσυμπτωματικό έλεγχο 7 νοσημάτων

Διασφαλίσαμε χρηματοδότηση έως το 2023 για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Σερρών από το ΠΕΠ Κεντρική Μακεδονία (όπως Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο, κλπ)

Υποβάλαμε προς χρηματοδότηση και αναμένουμε ένταξη: Συμμετοχή στην πρόταση «Ενίσχυση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας/Κέντρα Ένταξης Μεταναστών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας« και Δράσεις στήριξης της τοπικής κοινωνίας των Σερρών και κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων, προϋπολογισμού 259.713 ευρώ.

Πολιτισμός

Δημιουργήσαμε νέα δεδομένα και γιορτινές διεξόδους για τους Δημότες μας:

Ανανεώσαμε τον Χριστουγεννιάτικο Θεσμό της Πόλης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΥΧΩΝ», μεταφέροντας τον στο κέντρο της Πόλης

Δημιουργήσαμε ένα νέο Θεσμό για την Τσικνοπέμπτη τη Σερραϊκή «MASCARATA»

Το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών μπήκε δυναμικά στον πολιτιστικό χάρτη, παρά την πανδημία του κορωνοϊού:

Παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία επτά δικές του παραγωγές.

Συμμετείχε για πρώτη φορά με δράσεις στην Πολιτεία των Ευχών και στη Σερραϊκή Mascarata.

Στη διάρκεια των Χριστουγέννων διοργάνωσε για πρώτη φορά διήγηση παραμυθιών για παιδιά που νοσηλεύονταν στο ΓΝ Σερρών

Πραγματοποίησε για πρώτη φορά: περιοδεία σε όλο τον νομό Σερρών με την παράσταση «Εκείνος και Εκείνος» καθώς και περιοδεία μετά από 10 χρόνια σε φεστιβάλ και ανοιχτούς χώρους με την παράσταση «Από Θέση Ισχύος».

Με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού, πραγματοποιήσαμε :

-Έκθεση για την Ευζωνική Στολή

-Επετειακές εκδηλώσεις για το Ύψωμα 731

-Συγκρότηση Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021»

Η ΚΕΔΗΣ παρά τις συνθήκες πανδημίας, πραγματοποίησε 136 πολιτιστικές δράσεις. Επιπλέον, εξασφάλισε χρηματοδότηση για το έργο: Δημιουργία Ψηφιακού Πολιτιστικού Χάρτη του Δ. Σερρών (Υπουρ. Πολιτισμού) και υπέβαλε προτάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού και αναμένει την έγκριση χρηματοδότησης για το έργο «Ανάδειξη και Διαφύλαξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δ. Σερρών» και τη σειρά ντοκιμαντέρ «Η Πόλη των Σερρών από το 1821 έως σήμερα».

Αθλητισμός

Ολοκληρώσαμε μία σειρά από παρεμβάσεις σε αθλητικές υποδομές του Δήμου Σερρών:

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου η άδεια λειτουργίας του Κλειστού Κολυμβητηρίου είχε ανακληθεί και η εγκατάσταση δεν λειτουργούσε. Δόθηκε λύση και το Κολυμβητήριο λειτούργησε και πάλι, ενώ μετά από εκτεταμένες εργασίες τον Μάιο του 2020 έλαβε άδεια λειτουργίας. Επιπλέον, δημοπρατήθηκε η ανόρυξη νέας γεώτρησης.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο – ΔΑΚ πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στην κερκίδα, τοποθετήθηκε φωτισμός LED, αποκαταστάθηκε ο φωτισμός στα τρία εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ, ενώ στα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ αντικαταστάθηκαν τα ταμπλό και τα στεφάνια, τα οποία και έλαβαν πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Στα γήπεδα τένις του ΔΑΚ ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός νέου γηπέδου με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και έγιναν εργασίες συντήρησης στα υπόλοιπα τέσσερα γήπεδα.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ομόνοιας αντικαταστάθηκαν τα ταμπλό μαζί με τα στεφάνια με νέα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIBA και στα δύο εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ αντικαταστάθηκαν τα στεφάνια με νέα. Όλα έχουν λάβει πιστοποιητικό καταλληλότητας.

Στο Δημοτικό Στάδιο ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση και παραδόθηκε σε χρήση το πιο καινούργιο και σύγχρονο ταρτάν στην Ελλάδα, έργο προϋπολογισμού 507.780 ευρώ. Την ανάθεση, επίβλεψη και εκτέλεση του έργου επιμελήθηκε η νέα Δημοτική Αρχή.

Υποβάλαμε και αναμένουμε την έγκριση χρηματοδότησης για το Διακρατικό Έργο “BIKE CITIES”, με αντικείμενο τον Ποδηλατικό Αθλητισμό, προϋπολογισμού 270.000 ευρώ.

Εξασφαλίσαμε επιπλέον 950.000 ευρώ και ετοιμαζόμαστε να δημοπρατήσουμε τη Μελέτη Έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητήριου Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας.

Στο Αυτοκινητοδρόμιο επιλύσαμε το πρόβλημα δημοπράτησης του έργου «Εκσυγχρονισμός Αυτοκινητοδρομίου του Δ. Σερρών», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Δρομολογήσαμε ήδη τις υπηρεσίες υποστήριξης για το έργο «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός Εύρεσης Στρατηγικού Εταίρου του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών».

Πραγματοποιήθηκαν, παρά τον Covid-19, 20 σημαντικές διοργανώσεις , μεταξύ άλλων:

Παγκόσμιο & Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster

Legends on Tracks – Οδήγηση Μοτοσικλέτας με παρουσία Παγκόσμιων Πρωταθλητών

[ads-post] 

Παιδεία

Ένταξη του υπό ανέγερση νηπιαγωγείου δίπλα στο 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο σε πρόγραμμα ΣΔΙΤ

Εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εγκατάσταση αιθουσών βαρέως τύπου στην αυλή του 8ου-25ου Δημοτικού, ώστε να λειτουργήσουν εκεί δύο νέα τμήματα νηπιαγωγείου.

Έναρξη της διαδικασίας για την τακτοποίηση και αδειοδότηση των παιδικών σταθμών του Δήμου.

Κτιριακές παρεμβάσεις και νέα παιδική χαρά στον 4ο παιδικό σταθμό

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε 14 νηπιαγωγεία

Συντήρηση αθλητικού εξοπλισμού σε 14 Δημοτικά Σχολεία.

Υλοποίηση παρεμβάσεων σε άλλα 15 Δημοτικά που αφορούν μεταξύ άλλων σε ανακατασκευή τουαλετών, μόνωση και διαμόρφωση του αύλειου χώρου.

Αποκατάσταση φθορών και αντικατάσταση του αθλητικού εξοπλισμού όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας (πχ αντικατάσταση ακατάλληλων ταμπλό στις μπασκέτες και των στεφανιών)

Ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του Λυκείου Προβατά.

Καινούργια στέγη και επανατοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο 6ο Γυμνάσιο.

Παρεμβάσεις υγρομόνωσης και συντήρησης στις στέγες στο 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο, στο 1ο Λύκειο, στο 3ο Λύκειο και στο Μουσικό Σχολείο.

Κατασκευή τοιχίου περίφραξης και καινούργιες βρύσες στην αυλή στο 1ο Γυμνάσιο.

Δίκτυο απορροής ομβρίων στο 2 Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο.

Ανακατασκευή σε τουαλέτες και εργασίες υγρομόνωσης στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ.

Διεκδίκηση και παραχώρηση κτηρίου από τον ΟΑΕΔ για τη φιλοξενία τμημάτων νηπιαγωγείων.

Ολοκλήρωση της σύνδεσης του κτιριακού συγκροτήματος των Ειδικών Δομών με το φυσικό αέριο.

Τοποθέτηση ποδηλατοστάτη σε πολλές σχολικές μονάδες με στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου.

Εφοδιασμός των σχολείων με τα απαραίτητα υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό και απολυμάνσεις αιθουσών και βοηθητικών χώρων.

Εγκατάσταση έξι πυλών θερμομέτρησης σε σχολικά συγκροτήματα.

Ολοκλήρωση στο συντομότερο δυνατό χρόνο της διαδικασίας πρόσληψης 80 σχολικών καθαριστριών.

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και βρισκόμαστε προ δημοπράτησης των έργων:

Ενεργητική πυροπροστασία σχολικών μονάδων Δήμου Σερρών, προϋπολογισμού 404.240 ευρώ.

Ανάπτυξη δεξιοτήτων (δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής) ανέργων επιστημόνων στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Σερρών, προϋπολογισμού 125.000 ευρώ.

Ξεκίνησε η προετοιμασία Προτάσεων Έργων προς χρηματοδότηση:

1. Προσθήκη – Επέκταση κύριων και βοηθητικών χώρων σε Σχολεία του Δήμου

2. Συντηρήσεις Σχολικών Κτιρίων του Δήμου

3. Πρωτοβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος Σχολικών Κτηρίων

Άρχισε η κατασκευή του διυλιστήριου νερού στον Αγ. Ιωάννη, έργο προϋπολογισμού 5.885.000 ευρώ που διασφαλίζει την υδροδότηση της πόλης για τα επόμενα 60 χρόνια τουλάχιστον.

Έργα Υποδομών - ΔΕΥΑΣ

 Εξασφαλίσαμε την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από το ΠΕΠ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του νέου καταθλιπτικού αγωγού ύδρευσης μήκους 3 χλμ και προϋπολογισμού 1,4 εκατ.ευρώ, που θα συνδέει το υπό κατασκευή διυλιστήριο νερού με το κεντρικό αντλιοστάσιο

Το 2020 η ΔΕΥΑΣ υλοποιεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 14,16 εκατ.ευρώ και μελέτες περίπου 245.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων:

Υλοποιείται το έργο κατασκευής του δικτύου ομβρίων στην περιοχή της Σιγής

Αναβαθμίζονται τα δίκτυα ύδρευσης σε Προβατά, Μονοκκλησιά, Άνω Καμήλα και Μητρούσι

Κατασκευάζεται κεντρική δεξαμενή νερού και αγωγοί μεταφοράς στην Άνω Καμήλα

Ολοκληρώνεται η κατασκευή αποχετευτικού στην Κάτω Καμήλα

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση για 450 ηλεκτρονικά υδρόμετρα

Μελετητικά ώριμη, η ΔΕΥΑΣ υποβάλλει αιτήματα χρηματοδότησης έργων στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»:

1. Ατ 1 «Υποδομές Ύδρευσης»: Πρόταση με Π/Υ, 25.000.000,00€ , και αντικείμενο τρία (3) κύρια υποέργα: Έξυπνα υδρόμετρα, Πυρήνας Σκουτάρεως, Αγωγοί Ύδρευσης (αμιαντοσωλήνες)

2. Ατ 2 «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Λυμάτων»: Πρόταση με Π/Υ, 5.000.000,00€, και αντικείμενο αποχετευτικό με ξεχωριστά λύματα

3. Ατ 3 «Δράσεις Βελτίωσης της Διαχείρισης Ενέργειας»: Πρόταση με Π/Υ, 4.800.000,00€, και αντικείμενο τη δημιουργία Φωτοβολταϊκών Πάρκων συνολικής ισχύος 5,5MWatt

Η ΔΕΥΑΣ προετοίμασε και επίκειται να υποβάλλει δύο προτάσεις έργων σε ανοικτές σχετικές προσκλήσεις άλλων προγραμμάτων:

Επέκταση και αναβάθμιση βιολογικού Σερρών, με περίπου προϋπολογισμό πρότασης 20-22 εκ. ευρώ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)

Επέκταση Βιολογικού Σκουτάρεως, με περίπου προϋπολογισμό πρότασης 4 εκ. ευρώ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)

Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης, συνολικού Προϋπολογισμού 5 εκατ. Ευρώ, (ΠΔΕ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας)

Αντιπλημμυρικά εντός πόλης Σερρών, συνολικού Προϋπολογισμού 9 εκατ.ευρώ (ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών)

Εκκινήσαμε τη διαδικασία για την ανέγερση του νέου Αμαξοστασίου σε έκταση 40 στρεμμάτων με την ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ Δήμου Σερρών – ΔΕΥΑΣ.

Κατασκευάζονται αποδυτήρια στο νυν Αμαξοστάσιο για το τμήμα Αποχέτευσης.

Τοποθετήσαμε σύστημα προτεραιότητας πελατών

Εξυπηρετήσαμε 1.000 και πλέον αιτήματα και βλάβες δημοτών, εκ των οποίων τα 150 μέσα από την εφαρμογή clicknspot.

Προμήθεια 3 οχημάτων πολλαπλών χρήσεων, που ενισχύουν τον στόλο της ΔΕΥΑΣ.

Αύξηση 30% (σε σχέση με το 2019) στις αντικαταστάσεις υδρομέτρων και λήψης ορθών ενδείξεων.

Διορθώσεις (από την πρώτη μέρα) εσφαλμένων λογαριασμών ιδίως στα χωριά με τον επανυπολογισμό και την έκδοση πιστωτικού λογαριασμού.

Καθοριστικά έργα

-Ανταλλαγή ακινήτων για «Δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου Σερρών» με ταυτόχρονη απόκτηση από τον Δήμο του νυν Δικαστικού Μεγάρου.

-Παραχώρηση ακινήτου για τη «Δημιουργία νέου Πυροσβεστικού Σταθμού» και απελευθέρωση του νυν ακινήτου της Πυροσβεστικής για περαιτέρω αξιοποίηση από τον Δήμο.

-Μελέτη για τη δημιουργία νέου Αρδευτικού Δικτύου σε περίπου 10.000 στρέμματα (Μητρουσίου και Λευκώνα).

-Ολοκληρώνουμε το κατασκευαστικό τμήμα και προχωράμε σε δημοπράτηση, έχοντας διασφαλίσει επιπλέον πόρους, για τη Δημιουργία της Πινακοθήκης Ξενάκη στο πρώην Στρατόπεδο Παπαλουκά.

Προετοιμάζουμε Προτάσεις Χρηματοδότησης για Μελέτες και Έργα ως εξής :

-Αποκατάσταση και επανάχρηση του Βιομηχανικού Κτιρίου Νάσιουτζικ σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Κέντρο Νεότητας (προ δημοπράτηση Μελέτης).

-Επανάχρηση και αξιοποίηση τριών διατηρητέων κτηρίων εντός του Στρατοπέδου Παπαλουκά

-Υποβλήθηκε, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, ως πρόταση έργου προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης η δημιουργία «Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού & Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» (EDEN PROJECT HELLAS). Δρομολογήσαμε διαδικασίες μελετητικής ωρίμανσης του Επενδυτικού Σχεδίου ως εξής : Κατάρτιση master plan, μελέτη βιωσιμότητας, διερεύνηση χρηματοδοτικών δυνατοτήτων για την αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου .

-Ξεκινήσαμε τη μελετητική ωρίμανση για τη δημιουργία του Αθλητικού Πάρκου Ομονοίας με την Εκπόνηση Μελέτης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβάνοντας και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

-Για το Κεντρικό Πάρκο Σερρών ξεκινήσαμε διαδικασίες για την προετοιμασία φακέλου Σύνθετου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, επιταχύναμε τις διαδικασίες Απαλλοτριώσεων παρακείμενων ιδιοκτησιών και προχωράμε προς δημοπράτηση τη Διαχειριστική Μελέτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP