ΣΥΡΙΖΑ για Πέτσα: "Μάταια παλεύει να αποτινάξει τις εκλεκτικές συμπάθειες της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή"


Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε σήμερα Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και τα πυρά που εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως "η ΝΔ έχει λερωμένη τη φωλιά της".

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνεται πως "μάλλον το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με το διαρκές ξέπλυμα της Ν.Δ. στη Χρυσή Αυγή έχει ενοχλήσει" και υπογραμμίζεται ότι "ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας, μάταια παλεύει να αποτινάξει τις εκλεκτικές συμπάθειες της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη με τη Χρυσή Αυγή".

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ "όσο και να προσπαθεί, όμως, θα τους ακολουθεί πάντα το ξέπλυμα των νεοναζί:

* Όταν ο κ. Μητσοτάκης υποστήριζε πως «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει, η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά», αποσιωπώντας συνειδητά τα εγκλήματα των νεοναζί.

* Όταν συζητούσαν συνεργασία με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

* Όταν στο παρά πέντε της δικαστικής απόφασης για τους νεοναζί έσπευδαν να κάνουν ρουσφέτι στο Μιχαλολιάκο, διορίζοντας παράνομα την υπόδικη Ζαρούλια μετακλητή στη Βουλή και έτρεχαν να το ακυρώσουν όταν αποκαλύφθηκε στον Τύπο.

* Όταν έκαναν τους νεοναζί συνομιλητές και συνοδοιπόρους για την «προδοσία» της Συμφωνίας των Πρεσπών".

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τη ΝΔ ότι "έχει λερωμένη τη φωλιά της" και γι’ αυτό "πασχίζει να σπιλώσει ξανά τα δημοκρατικά κινήματα που αντιτάχθηκαν από την πρώτη στιγμή, σε όλα τα επίπεδα, στα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής" και καταλήγει με την επισήμανση ότι "η γελοία προσπάθεια της ΝΔ θα έχει την απάντησή της από τον ίδιο τον ελληνικό λαό".

 

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι "η προσπάθεια συμψηφισμού που επιχείρησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν πιάνει τόπο για τον απλούστατο λόγο ότι οι Έλληνες έχουν και μνήμη και κρίση. Θυμούνται ποιοι ήταν στις ίδιες πλατείες εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του κόσμου για την οικονομική κρίση. Ποιοι έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά συμπράττοντας με τη Χρυσή Αυγή. Ποιοι θεωρούσαν ευπρόσδεκτες τις ψήφους από τη Χρυσή Αυγή και θυμίζω τη δήλωση του τότε Προέδρου της Βουλής κ. Βρούτση. Ποιοι πήγαιναν μαζί σε επικοινωνιακά σόου στο Καστελόριζο. Όλα αυτά τα θυμούνται οι Έλληνες. Και επίσης θυμούνται τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα το 2019 προκειμένου να πέσει στα μαλακά ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής. Άρα δεν έχει κανένα περιθώριο αυτή η προσπάθεια συμψηφισμού που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία έχει γράψει ποιοι ήταν απέναντι, ποιοι παρέπεμψαν στη Δικαιοσύνη τη Χρυσή Αυγή και ποιοι την καταδίκασαν".