Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εστίαση: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα - Νέο ωράριο ανάλογα με την περιοχή - Πόσα άτομα επιτρέπονται ανά τραπέζι

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom


Μεγάλο είναι το τίμημα που πληρώνει εξαιτίας του πανδημίας του κορωνοϊού η εστίαση. Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι κανόνες λειτουργίας των μπαρ, των καφέ και των εστιατορίων, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που παρουσίασε η κυβέρνηση. Έτσι, ανάλογα με το επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφερειακή ενότητα, τα καταστήματα εστίασης θα έχουν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, ενώ διαφοροποιείται και το όριο ατόμων που επιτρέπονται ανά τραπέζι. Σημειώνεται ότι στο "κόκκινο" επίπεδο, δηλαδή το επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου, προβλέπεται "λουκέτο" και λειτουργία μόνο take away-delivery.

 

Σύμφωνα με τον χάρτη τα ωράρια που ισχύουν στην εστίαση ανάλογα το επίπεδο συναγερμού είναι τα εξής:

Επίπεδο 1 Ετοιμότητας: Κλειστά 01:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Επίπεδο 2 Επιτήρησης: Κλειστά 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης: Κλειστά 00:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Επίπεδο 4 Αυξημένου Κινδύνου:' ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1 σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα, ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 80% (ανοικτός – κλειστός) της ωφέλιμης επιφάνειας.

Στις περιοχές που ανήκουν στο επίπεδο 2 σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα, ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 65% της ωφέλιμης επιφάνειας. Επίσης, στην εστίαση προβλέπεται μάσκα κατά την αναμονή.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και στο οποίο εντάσσεται και η Αττική, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι τα 4, ενώ πληρότητα θα φτάνει το 50% της ωφέλιμης επιφάνειας. Επίσης, στην εστίαση προβλέπεται μάσκα κατά την αναμονή.

Δείτε ΕΔΩ το επίπεδο συναγερμού ανά περιφερειακή ενότητα

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε: «Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να οδηγήσουμε τις περιοχές υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε ηπιότερο επίπεδο, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με ασφάλεια. Η υπευθυνότητα όλων μας θα κρίνει την απόδοση των μέτρων».

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι ο περιορισμός για τέσσερα άτομα ανά τραπέζι είναι οριζόντιος και δεν εξαιρεί μέλη της ίδιας οικογένειας, ενώ τόνισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την αναμονή στα καταστήματα εστίασης.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP