Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Έκκληση Δημαρχου Σερρών για κορωνοϊό: "Αυτοπεριορισμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα"

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom
Δήμαρχος Σερρών για κορωνοϊό: Αυτοπεριορισμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα

Έκκληση στους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπεριορισμού με στόχο την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού απηύθυνε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μετά και την αλλαγή της κατηγορίας κινδύνου στο επίπεδο 3 για την περιφερειακή ενότητα Σερρών. Κατά την επίσκεψή του στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου για δεύτερη ημέρα διενεργούνται rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, ο κ.Χρυσάφης επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι πρέπει όλοι να επιδείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

«Οι καταστάσεις και οι συνήθειές μας πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να απέχουμε εκουσίως από άσκοπες βόλτες και συναθροίσεις, να τηρούμε τα πρωτόκολλα, να φοράμε μάσκες ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους και να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας στα προσφιλή μας πρόσωπα», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.

«Από την πλευρά μας, ως Δήμος Σερρών κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα στα όρια της αρμοδιότητάς μας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να επιβάλλει lockdown, να κλείνει καταστήματα και να βάζει πρόστιμα. Η Πολιτεία παίρνει τις αποφάσεις, τις οποίες εφαρμόζουμε, ενώ αρμόδια για τους ελέγχους είναι μόνο η Αστυνομία. Ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής μας Αστυνομίας, ούτως ώστε έστω και με τα τέσσερα άτομα που διαθέτει να συνδράμει στους ελέγχους.

Το θέμα δεν προσφέρεται για φτηνή αντιπολίτευση και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

«Είναι η ώρα της συμμαχίας όλων των φορέων απέναντι στον κοινό εχθρό και συμμαχίας με τους πολίτες για να αναδείξουμε την ευθύνη όλων. Μπορεί η περιοχή μας να άλλαξε χρώμα αλλά πρέπει όλοι να συμμαχήσουμε για να κατακτήσουμε και πάλι το χρώμα της ζωής και της ελπίδας για το αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσάφης.

[ads-post] 

Τα μέτρα που εφαρμόζει ο Δήμος Σερρών

Ο Δήμαρχος Σερρών ενημέρωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο για τα έκτακτα μέτρα που έλαβε ο Δήμος για την προστασία των δημοτών και του προσωπικού του Δήμου Σερρών από τη μετάδοση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα:

- Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και έκδοσης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.

-Καθημερινά πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα δημοτικά κτήρια και ψεκασμοί σε δρόμους, πλατείες, αυλές σχολείων και δημόσιους χώρους.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στα δημοτικά κτήρια.

- Εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία στις κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου.

- Λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης για τεχνικά και διοικητικά θέματα covid στον Δήμο Σερρών.

- Τοποθετούνται πύλες θερμομέτρησης στις εισόδους των οργανισμών του Δήμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP