Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Σενάρια για γενικό lockdown στα 2.000 κρούσματα - Τα νέα μέτρα που εξετάζονται για να αποφευχθεί

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom

Στο πλαίσιο αυτό, το "απαγορευτικό" ταξιδιών εντός της χώρας - μέτρο που ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο συναγερμού 4, καθώς απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός της περιφερειακής ενότητας που ισχύουν τα μέτρα, όχι όμως για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 - φαίνεται πως είναι το επόμενο βήμα σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός εντός των ορίων των επιβαρυμένων ζωνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, εξετάζεται το σενάριο ακόμη μεγαλύτερης συρρίκνωσης του ωραρίου λειτουργίας στους κλάδους εστίασης και διασκέδασης στις γεωγραφικές περιοχές που βρίσκονται στο "πορτοκαλί" επίπεδο, μεταξύ των οποίων η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

 

Εκτός από τον αριθμό των κρουσμάτων οι ειδικοί παρακολουθούν στενά δύο ακόμη δείκτες, τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία και τον αριθμό των διασωληνωμένων, καθώς αποτυπώνουν την πίεση που δέχεται στο σύστημα Υγείας. Έτσι, στην περίπτωση που το "φορτίο" κριθεί δυσανάλογο της δυναμικότητας των ΜΕΘ τότε ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο περιορισμών για τους πολίτες 65 ετών και άνω που πλήττονται περισσότερο από τις σοβαρές επιπλοκές του κορονοϊού. Ήδη εξάλλου ισχύει η ισχυρή σύσταση για μείωση στο ελάχιστο των μετακινήσεων στα ΜΜΜ στους ηλικιωμένους και στα άτομα με χρόνια νοσήματα και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP