Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Ολοταχώς για lockdown Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

/ by Newsroom


Ανεξέλεγκτη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται ραγδαία, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Χθες η χώρα μας έσπασε ένα ακόμα «φράγμα», αυτό των 1.500 κρουσμάτων, τη στιγμή που Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείχνουν να χάνουν τη μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Αυτός είναι και ο λόγος που το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη λοιμωξιολόγων, στην οποία αναμένεται να επανεκτιμήσουν την κατάσταση στη χώρα μας.

 
Lockdown και περιορισμοί κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη, νωρίτερα απ΄ ότι  αναμενόταν. Μάλιστα, ίσως αυτό να συμβεί ακόμα και σήμερα, αφού τα 384 κρούσματα της Τετάρτης, σήμαναν συναγερμό στη συμπρωτεύουσα. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του MEGA εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να «κοκκινίσει» και η Λάρισα, ενδεχομένως και η Ροδόπη.

Ακόμα, στο τραπέζι των ειδικών έχει πέσει η πρόταση ενίσχυσης του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας, είτε από τις 21:00, είτε από τις 22:00.

Ένα ακόμα μέτρο που εξετάζεται είναι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις κίτρινες περιοχές, καθώς και στην απαγόρευση εξόδου από τις πορτοκαλί περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Επιπλέον, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).

Πάντως, στο… τέλος του δρόμου βρίσκεται το lockdown, το οποίο όπως αποκαλύπτει το MEGA, θα έρθει εντός 15 ημερών. Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.


Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP