Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου με πάνω από 100 κρούσματα κορωνοϊού

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Εκτός ελέγχου έχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση στη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου, με τα κρούσματα κορωνοϊού να έχουν ξεπεράσει τις τελευταίες 10 μέρες τα 100.

Πρόκειται για μόνιμους κατοίκους του χωριού που παρουσίασαν συμπτώματα λοίμωξης και η μόλυνσή τους από τον κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε με τεστ.

Η συντριπτική πλειοψηφία επέλεξε να κάνει rapid test σε ιδιώτες του Δήμου Παγγαίου αλλά και στην πόλη της Καβάλας.

Ο ΕΟΔΥ γνωρίζει... αλλά τα κρούσματα της Νικήσιανης δεν προσμετρήθηκαν στις ημερήσιες αναφορές

Τα rapid test ενώ δηλώνονται πλέον, καθημερινά, από τους ιδιώτες, στο σχετικό μητρώο του Υπουργείου Υγείας, δεν προσμετρώνται στα ημερήσια κρούσματα ανά περιοχή που κάνει γνωστά ο ΕΟΔΥ.

Ο οργανισμός έχει εδώ και μέρες εικόνα της περιοχής αλλά για άγνωστους λόγους δεν έχει προχωρήσει στην αποστολή κλιμακίου για λήψη δειγμάτων στον γενικό πληθυσμό.

Τα περισσότερα από 100 θετικά αποτελέσματα, ωστόσο, αποτελούν πολύ μεγάλο αριθμό για το χωριό των 2.000 περίπου κατοίκων. Φαίνεται μάλιστα ότι η κατάσταση αντί να οδηγείται σε ύφεση, εξακολουθεί και δίνει νέα κρούσματα, από διαφορετικά κάθε φορά οικογενειακά περιβάλλοντα.
[ads-post] 
Επιπλέον κρούσματα στην κλινική

Σε αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται τα 30 περίπου θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό και νοσηλευόμενους κλινικής της περιοχής, στην οποία εξάλλου περιμένουν αποτελέσματα για περισσότερα από 150 νέα τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ.

Κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει αν ο κορωνοϊός μπήκε στη Νικήσιανη από τα κρούσματα της κλινικής ή αν μπήκε στην κλινική από τα κρούσματα της Νικήσιανης.

Η μετάδοση στην τοπική κοινότητα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα αντίστοιχα μεγέθη των αστικών κέντρων και κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη για δειγματοληψίες στον γενικό πληθυσμό.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι έχουν κλείσει πολλά καταστήματα τροφίμων, είτε λόγω νόσησης των ανθρώπων που τα λειτουργούν, είτε κυρίως λόγω φόβου που έχει επικρατήσει σε όλο το χωριό.

Το δε «κύμα» των «αρνητών» της πανδημίας, έχει σχεδόν εξαφανιστεί αφού δεν είναι λίγα τα άτομα που έχουν νοσήσει βαριά".


Πηγή: KavalaNews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP