Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Και οι αγρότες δικαιούνται την επιστρεπτέα προκαταβολή 1.000€

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Έπειτα από συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Υπουργείο Οικονομικών και με απόφαση της Κυβέρνησης, δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες του κανονικού καθεστώτος να αιτηθούν και να λάβουν εφάπαξ επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ. 

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης λήγει τη Δευτέρα 30/11/2020. 

 

Την ενίσχυση δικαιούνται: 

Α) Όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι παρουσίασαν έσοδα της τάξεως των 300 ευρώ τουλάχιστον τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2019 και παράλληλα τα έσοδα τους εμφανίζονται μειωμένα τουλάχιστον κατά 20% τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2020.

Β) Για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες των περιοχών που επλήγησαν από τον Ιανό αρκεί μόνο ο τζίρος των 300 ευρώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του περασμένου έτους, χωρίς να απαιτείται μείωση του τζίρου τους το αντίστοιχο δίμηνο του 2020.

 Σημειώνεται ότι τα 1.000 ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής, εκ των οποίων μόνο τα 500 ευρώ θα επιστραφούν, είναι μια επιπρόσθετη ενίσχυση του εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενισχύσεων που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν στους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα. 

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύουν, για μια φορά ακόμη, την έμπρακτη στήριξή τους στον αγροτικό πληθυσμό που δοκιμάζεται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/1000_24.html
Follow us: larisacitynews on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP