Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νοσοκομείο Βόλου: 16 νεκροί σε 24ωρες και μόνο έξι ψυκτικοί θαλαμοι

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Δραματική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βολου καθώς από χθες έως και σήμερα καταγράφηκαν 16 θάνατοι συμπολιτών, το οποίο όπως επισημαίνει η Διοίκησή του σε ανακοίνωση, διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης έρχεται λίγες ώρες μετά από την ανάδειξη του θέματος πως σοροί θανόντων βρίσκονταν εκτός ψυκτικών θαλάμων του Νοσοκομείου, ενώ τονίζεται πως έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες μεταφοράς σορών μη covid στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου.

Η ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου

Από λειτουργίας του το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.

Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

Από χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε 16.

 

Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε covid -19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/16-24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP