Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Μέτρα για κορωνοϊό: Έπεσαν πρόστιμα ύψους 162.550 ευρώ - Ποιες είναι οι κυριότερες παραβάσεις

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

/ by Newsroom


“Βροχή” έπεσαν τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Μόλις σε μία ημέρα (τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου) διενεργήθηκαν 77.767 έλεγχοι από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) και καταγράφηκαν 1.763 παραβάσεις. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 162.550 ευρώ. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (66.584).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κυριότερες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν είναι για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία ενώ θα έπρεπε να έχει ανασταλεί. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Επίσης, πρόστιμο 1.000 ευρώ επιβλήθηκε σε ελαιοτριβείο διότι διαπιστώθηκε να μην τηρεί την υποχρέωση για παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού.

 

Σχετικά με το τετραψήφιο 1520, επισημαίνεται πως δέχτηκε συνολικά 5.319 κλήσεις που αφορούσαν: α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναλύουν σε διαρκή βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων και σε συνεννόηση με το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανασχεδιάζουν δυναμικά τη δράση τους με στόχο την αποτελεσματικότερη εποπτεία της εφαρμογής των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.


Πηγη: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP