Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Θετικός ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

/ by Newsroom


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Έχει ήπια συμπτώματα και αρχικά εισήχθη σε απλή κλίνη COVID. Λόγω του ιατρικού ιστορικού του και της ηλικίας του κρίθηκε επιβεβλημένο ωστόσο να μεταφερθεί στη ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) για προληπτικούς λόγους. Η κ. Κοτανίδου έχει αναλάβει τον Αρχιεπίσκοπο.

Υπενθυμίζεται ότι είχε μπει σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους όταν βρέθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Μητροπολίτες. Μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης Ιεράς Συνόδου, την περασμένη Παρασκευή, διαπιστώθηκε πως ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν νόσησε από κορονοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

 

Πέτσας: Αρνητικός ο Πρωθυπουργός στον κορονοϊό - Δεν υπάρχει λόγος προληπτικής καραντίνας

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας του Πρωθυπουργού" τονίζει ο Στέλιος Πέτσας. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τη γνωστοποίηση ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό ο Αρχιεπθσκοπος Ιερώνυμος και λόγω του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση μαζί του το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν από την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας".


Πηγη: enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP