Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Σερρών

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

/ by Newsroom
Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ στον Δήμο Σερρών

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».

Οι συμμετέχοντες στη δράση εκπαιδεύτηκαν εντελώς δωρεάν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν μεγάλη. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση και στο μέλλον με προγράμματα δια ζώσης.

[ads-post] 

Η κ. Σωτηρία Πάνου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Πολιτισμού του Δήμου Σερρών δήλωσε ότι ο Δήμος υλοποιεί προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης του προσωπικού του, των επαγγελματιών υγείας και του ευρύτερου γενικού πληθυσμού σε θέματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, που επικαιροποιούνται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 7 νέοι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές που παράλληλα με τα σεμινάρια συμβάλλουν στο οργανωμένο σύστημα έγκαιρης προσφοράς πρώτων βοηθειών.

«Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με δυσλειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό ενός συνανθρώπου μας και η επέμβασή μας να είναι σωτήρια. Μια ρινορραγία, μια καρδιοαναπνευστική ανακοπή, ενδεχομένως μια κρίση επιληψίας, μια οξεία υποθερμία απαιτούν διαρκή εκπαίδευση, για να μπορεί κανείς να προσφέρει πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφέρει με ασφαλείς συνθήκες τον πάσχοντα στον κατάλληλο υγειονομικό σχηματισμό. Ευχαριστούμε τον κύριο Μπιλιράκη Κωνσταντίνο ως εκπρόσωπο του Δικτύου Υγιών Πόλεων για την τεχνική υποστήριξη, την Κυρία Λουΐζα Λογοθέτη εκπαιδεύτρια της ΕΔΟΚ και όλους τους συμμετέχοντες στο διαδικτυακό μάθημα», τόνισε η κυρία Πάνου.

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος και δήλωσε: «Η Εκπαίδευση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης πρόκειται για ένα Πρόγραμμα του Δικτύου μας με προληπτικό χαρακτήρα έχοντας ως στόχο την αποφυγή δύσκολων και επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία καταστάσεων».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP