Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα και το lockdown

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

/ by Newsroom


Ανικανοποίητοι δηλώνουν οι πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του Open.

H δημοσκόπηση που διεξήχθη με τηλεφωνικές συνεντεύξεις χωρίς χρήση κάλπης από τις 6 έως 11 Νοεμβρίου, δείχνει ότι το 52% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ώρα που τον Οκτώβριο το ποσοστό αυτό ήταν στο 40%, ενώ ικανοποιημένοι δηλώνουν το 43% έναντι 54% που ήταν τον περασμένο μήνα.

Ταυτόχρονα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πήρε εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος ή καθυστέρησε; Το 65% υποστηρίζει ότι καθυστέρησε, με το 30% να απαντά εγκαίρως και το ένα 5% να είναι στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Όσον αφορά στην επιβολή του lockdown, το 72% θεωρεί ότι ήταν αναγκαίο, το 22% το κρίνει υπερβολικό ενώ το 6% βρίσκεται στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στα αμιγώς πολιτικά ευρήματα της δημοσκόπησης, στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό, το 44% απαντά Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% Αλέξη Τσίπρα, ενώ 29% τοποθετείται στο «Κανένας», ενώ 4% στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ διατηρεί διψήφια διαφορά. Είναι στο 38,1% έναντι 22,7 του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ είναι στην 3η θέση με 7,3%, 4ο το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση στο 3,2%, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 3,1%.

Δείτε τις φωτογραφίες:


Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP