Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νίκος Καρδούλας: Κάτω από 200 οι διασωληνωμένοι ασθενείς covid-19 στις 14 Δεκεμβρίου

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Μία από τις παραμέτρους από τις οποίες θα εξαρτηθεί η μερική ή η ολική άρση του lockdown είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών λόγω της πανδημίας.

Η πίεση στις ΜΕΘ και κυρίως σε αυτές της της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται, παρά τη μείωση των κρουσμάτων και του ποσοστού θετικότητας των τεστ.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα επιστημονικές και δημοσιογραφικές αναφορές, το επικρατέστερο σενάριο για έναρξη μερικής ή ολικής άρσης του καθολικού lockdown είναι η 14η Δεκεμβρίου και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Πόσοι θα είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις 14 Δεκεμβρίου;

 

Η παρούσα έρευνα καλείται να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, με σχετική προσομοίωση του αλάνθαστου μέχρι σήμερα μοντέλου μου στην πρόβλεψη των ημερήσιων κρουσμάτων, καθώς και στις επιτυχείς προβλέψεις του από τις 9 Νοεμβρίου για παράταση του lockdown και για την έναρξη της άρσης του από τις 14 Δεκεμβρίου και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται στη συνέχεια.

Η προσομοίωση για τους διασωληνωμένους ασθενείς έγινε στις 1 Δεκεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ και το στατιστικό της σφάλμα είναι ±5%.

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται η καμπύλη τόσο των μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένων από τον ΕΟΔΥ διασωληνωμένων ασθενών, όσο και των προβλεπόμενων από την προσομοίωση του μοντέλου μου μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.


Το κύριο συμπέρασμα της προσομοίωσης είναι ότι στις 14 Δεκεμβρίου ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών covid-19 εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερος από 200.

Οι προβλέψεις του μοντέλου για τον ημερήσιο συνολικό αριθμό διασωληνωμένων ασθενών covid-19 από 1 έως 14 Δεκεμβρίου φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:


Φαίνεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών covid-19 αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί και στις 14 Δεκεμβρίου εκτιμάται ότι οι διασωληνωμένοι θα κυμαίνονται από 175 έως 194.


*Γράφει ο Νίκος Καρδούλας 

Ο Νίκος Καρδούλας είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π.,  MSc στην Αγγλία και Συνταγματάρχης ε.α.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP