Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Οι 35 τάφοι COVID έχουν καλυφθεί και χρειάζεται να ανοίξουμε κι άλλους»

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom

«Οι 35 τάφοι έχουν καλυφθεί και χρειάζεται να ανοίξουμε κι άλλους». Η δήλωση έγινε στο iatronet.gr από τον δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος τόνισε ότι μόνο στον δήμο Σερρών -έναν από τους 7 δήμους του νομού- γίνονται 4 ως 5 ταφές Covid την ημέρα, στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Β’ κοιμητήριο της πόλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Ιγνατιάδη στο euro2day.gr, οι Σέρρες μετρούν περισσότερους από 100 θανάτους από κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μεγαλύτερο αριθμό. Στο σύνολο του πληθυσμού του νομού, που μετρά 176.000 ανθρώπους, η αναλογία ξεπερνά τους 60 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.
[ads-post] 
Το ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών Άγγελου Βάκαλου, που αναφέρει ότι στο νοσοκομείο της πόλης νοσηλεύονται 120 περιστατικά Covid, ενώ είναι καλυμμένες στο σύνολό τους οι κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες πριν την πανδημία ήταν 6 και σήμερα έχουν φτάσει τις 17. «Ένας παθολόγος και ένας ειδικευόμενος μετακινήθηκαν στη Δράμα για να βοηθήσουν εκεί. Αντί να ενισχύσουν το νοσοκομείο το αποδυναμώνουν περαιτέρω», είπε στο iatronet ο κ. Βάκαλος. Ο ίδιος παρατηρεί μια μικρή μείωση της πίεσης τις τελευταίες μέρες, που δεν αρκεί προς το παρόν για να δώσει «ανάσα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP