Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αβέβαιη η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου – Αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Ολοένα και απομακρύνεται το ενδεχόμενο επανέναρξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 7 Ιανουαρίου, καθώς η αποκλιμάκωση της πανδημίας δεν έχει φτάσει ακόμα σε επίπεδα που θα μπορούσαν να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες.

Οι επιστήμονες εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί σχετικά με την ημερομηνία για την επαναλειτουργία των σχολείων και θεωρούν ότι όσο ο αριθμός των μολύνσεων και των διασωληνώσεων δεν περιορίζεται, δεν είναι εφικτό να επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Προσθέτουν μάλιστα ότι δεν προκρίνεται προς το παρόν η σταδιακή επανέναρξη της διά ζώσης διδασκαλίας και ότι νηπιαγωγεία και δημοτικά θα ανοίξουν μαζί με γυμνάσια και λύκεια.

Άγνωστο παραμένει το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, ωστόσο η 7η Ιανουαρίου, αμέσως μετά τις γιορτές δηλαδή, μάλλον απομακρύνεται ως πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων.

[ads-post] 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας σε συνάρτηση με την επιτροπή υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 7 Ιανουαρίου του 2021», ενώ για τη πορεία και λήψη των αποφάσεων τόνισε πως «τίποτα δεν είναι δεδομένο, πάμε εβδομάδα-εβδομάδα, μέρα-μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία».

Την προϋπόθεση της βελτίωσης των επιδημιολογικών δεικτών έθεσε και ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχετικά με την άρση περιοριστικών μέτρων και την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, ενώ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας δήλωσε ότι «αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία».


Πηγη: athina984.gr


SHARE


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP