Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Προβληματισμένοι οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ειδικοί, όσο αφορά στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 8 Ιανουαρίου καθώς φοβούνται ότι με τα επιδημιολογικά στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα αλλά και εξαιτίας της χαλάρωσης των μέτρων από ορισμένους την περίοδο των εορτών, είναι πιθανό να υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να βγει το λουκέτο από τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Ωστόσο αποφάσεις μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, καθώς όλα θα κριθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες από την εξέλιξη των κρουσμάτων.

Αν το επιδημιολογικό φορτίο στις περισσότερες περιοχές της χώρες συνεχίσει να είναι μειωμένο όσο πλησιάζουμε στις αρχές του νέου έτους, τόσες περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες για να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 8 Γενάρη.

Χθες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε για το θέμα των σχολείων, ότι «όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες 2 εβδομάδες τόσο διασφαλίζουμε την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων».

Όπως είπε η υπουργός, δεν υπάρχει απόφαση ακόμα αν δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι αν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και μετά οι άλλες βαθμίδες ή συνολικά όλη η εκπαίδευση, ενώ ανάφερε ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια κάνουν τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες αλλά και τα ΙΕΚ.

Στο θέμα των σχολείων αναφέρθηκε και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη η οποία επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης.

«Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%», επισήμανε.

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και τα γυμνάσια και τα λύκεια, σημείωσε αν το επέτρεπε η Επιτροπή «θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία».

[ads-post] 

«Δεν μπορεί να πει κανείς αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Γενάρη»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ίΜατίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί στο MEGA, εξήγησε ποιες είναι οι παραμετροι που θα δώσουν το «σήμα» για να ανοίξουν σχολεία, μαγαζιά και γενικά για το πώς θα προχωρήσει η ζωή μετά τις 7 Ιανουαρίου.

«Δεν μπορεί κανείς να πει αν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο  καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας χθες στο MEGA τόνισε ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις 20 Ιανουαρίου καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν μας επιτρέπουν να πάμε στις 8 του μήνα.

Ο κ. Σαρηγιάννης επανήλθε σήμερα στο θέμα, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να ανοίξουν τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με 800 κρούσματα ημερησίως.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη επισήμανε ότι «θα το δείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στις 4-5 Ιανουαρίου αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Γι΄αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια ώστε εκείνες τις ημέρες το άνοιγμα των σχολείων να είναι εφικτό» προσθέτοντας ότι «προτεραιότητα μας είναι το άνοιγμα των δημοτικών και κλιμακωτά θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης».


Πηγή: in.gr


GSHARE


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP