Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

"Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε" – Αντιδρούν στο πλαφόν τα ιδιωτικά εργαστήρια και σταματούν τα τεστ!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom

Αυτή είναι η “δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας”, που θα έλεγε και ο Στυλιανίδης. Το ιδιωτικό κέρδος βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία και τα κοράκια κάνουν ό,τι μπορούν για να το αποδείξουν.

Τι είναι η περίφημη ιδιωτική πρωτοβουλία; Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά -να ένας εύστοχος και περιεκτικός ορισμός. Τα οποία είναι ικανά να δαγκώσουν ακόμα και το χέρι που τους ταΐζει, όταν δουν να απειλείται η δημόσια υγεία το συμφέρον τους και τα κέρδη τους, με άλλα λόγια τα ιερά και τα όσια του συστήματος…

Η κυβέρνηση αποφάσισε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση πολλών μηνών να θέσει πλαφόν στην τιμή των τεστ για τον κορονοϊό, ορίζοντας το αντίτιμο για rapidtest και μοριακούς ελέγχους στα 10 και 40 ευρώ αντίστοιχα.

Ποια ήταν η αντίδραση της “ελεύθερης αγοράς”; Τα μαύρα κοράκια αποφάνθηκαν πως η διαδικασία είναι ασύμφορη και ζημιογόνος για τα ιδιωτικά εργαστήρια, ασκώντας έναν έμμεσο πλην σαφή εκβιασμό πως θα σταματήσουν τη διενέργεια ελέγχων. Να ποια είναι η δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας -όπως θα έλεγε και μια κυβερνητική ψυχή…

Πιο συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας σε στελέχη της κυβέρνησης (τον Άδωνι ως υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Κοντοζαμάνη από το υπουργείο Υγείας). Σε αυτήν χαρακτηρίζει αυθαίρετη την απόφαση της κυβέρνησης, γιατί δε λαμβάνει υπόψη μια σειρά παράγοντες που διαμορφώνουν το συνολικό κόστος, ενώ φαίνεται ανεπίσημα να προτείνουν τη διπλάσια τιμή (80 ευρώ για μοριακούς ελέγχους).

Όταν τα ιδιωτικά μονοπώλια κερδοσκοπούσαν ασύστολα πάνω στην αγωνία και τον φόβο των πολιτών, δεν υπήρχε λόγος παρέμβασης, αυτά τα εξισορροπεί αυτομάτως το “αόρατο χέρι της αγοράς”. Τώρα που η κυβέρνηση έβαλε, αναδρομικά έστω, ένα πλαφόν για να περιορίσει την αισχροκέρδεια, οι ιδιώτες διαμαρτύρονται, σταματούν τη διενέργεια ελέγχων και δείχνουν έμπρακτα τη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στον αγώνα για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Παράλληλα, η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδας κάνει ακόμα πιο καθαρό τον εκβιασμό και αναγγέλλει πως οι εξετάσεις δε θα εκτελούνται από τα εργαστήριά τους.

 

“Κατόπιν της ανακοίνωσης διατίμησης για τις εξετάσεις Rapid test Covid- 19 στα δέκα ευρώ και PCR Covid-19 στα σαράντα ευρώ ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι καθίσταται ανέφικτη η εκτέλεσή τους από τα εργαστήριά μας. H ιατρική πράξη λήψης του ρινοφαρυγγικού και το κόστος εκτέλεσης αυτών των εξετάσεων με την αγορά των αντιδραστηρίων τηρώντας το αυστηρά θεσπισμένο υγειονομικό πρωτόκολλο (εξοπλισμός-στολή -αποκομιδή μολυσματικών -απολύμανση-βιοασφάλεια) υπερβαίνει κατά πολύ τις τιμές διατίμησης”.

Προφανώς οι θυσίες που καλούμαστε να κάνουμε όλοι για τον… κοινό σκοπό (την καταπολέμηση του ιού) δεν περιλαμβάνει τους ιδιώτες που “επενδύουν” στο κομμάτι της υγείας. Πρώτα και κύρια γιατί ουδέποτε είχαμε κοινό σκοπό. Το ιδιωτικό κέρδος βλάπτει σοβαρά την υγεία και τα κοράκια κάνουν ό,τι μπορούν για να το αποδείξουν στην πράξη.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζονται οι κρατούντες για να προχωρήσουν στην πραγματική επίταξη -και όχι ενοικίαση ή χρυσοφόρα αποζημίωση- των δομών της ιδιωτικής υγείας;


Πηγή: katiousa.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP