Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Πέτσας: Πιο αυστηροί περιορισμοί την Πρωτοχρονιά, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα τα Χριστούγεννα, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. "Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια. Για τον σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ" τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωσή των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στην αύξηση των ημερών κατ΄οίκον απομόνωσης για όσους έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία. "Αύξηση των ημερών κατ' οίκον απομόνωσης σε 7 από 3, που ίσχυε μέχρι σήμερα, για όλους όσοι εισέρχονται από την Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε η κυβέρνηση", γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

"Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να τηρήσουμε τα μέτρα αυτές τις μέρες, φαίνεται ότι το επιδημιολογικό φορτίο να πέφτει αργά ίσως βραδύτερα από ότι περιμέναμε και θα θέλαμε, αλλά μειώνεται και ο αριθμός των εισαγωγών και των διασωληνωμένων. Ας φροντίσουμε αυτές τις υπόλοιπες 15 μέρες με τη συμπεριφορά μας να μην θέσουμε σε κίνδυνο αυτή την καλή πορεία και ιδίως μέσα στις γιορτές αν τηρήσουμε τα μέτρα, δεν θα χρειαστεί καμία παράταση άλλων μέτρων", τόνισε ο κ. Πέτσας.

[ads-post] 

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που είπε πως τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα και απάντησε ότι "αύριο μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων θα υπάρξουν ανακοινώσεις". "Δεν πρόκειται για πρόσθετα μέτρα αλλά εφαρμογή των υφιστάμενων. Δεν πρέπει να γίνει καταστρατήγηση για να μην έχουμε έξαρση του κορονοϊού. Τέτοιου είδους μέτρα είναι αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ όπου θα είναι συστηματικοί οι έλεγχοι και φυσικά όλα όσα έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις μας, ιδίως τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς. Δεν πρέπει να γιορτάσει ο κορονοϊός αλλά εμείς σε αυτές τις γιορτές, πάντα σε στενό κοινωνικό κύκλο και να μην ανοίξουμε τις επαφές μας γιατί αυτό σημαίνει κίνδυνο διασποράς του ιού στην κοινότητα. Άρα, αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων" σημείωσε.

Ερωτηθείς, πάντως, για το αν υπάρχει περίπτωση αυστηροποίησης των μέτρων την Πρωτοχρονιά, στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων, τα Χριστούγεννα, ο κ. Πέτσας απάντησε "φυσικά".




Πηγη: enikos.gr

GSHARE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP