Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

/ by Newsroom


Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία νέα δημοσκόπηση, που μεταξύ άλλων καταγράφει και τις τάσεις σχετικά με το εμβόλιο του κορονοϊού. Πρόκειται για την πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και πραγματοποιήθηκε σε δύο διαστήματα 12-14/12 και 14-16/12 σε δείγμα 1.208 και 1.210 πολιτών αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τρεις στους δέκα πολίτες (29%) εμφανίζονται αρνητικοί στον εμβολιασμό.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%, άλλο κόμμα 7%, λευκό/άκυρο/αποχή το 5,5% και το 8% ΔΑ/αναποφάσιστοι.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 45%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 25%, ενώ «κανέναν από τους δύο» απαντά το 27% με το «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» να είναι στο 3%.

Σε ερώτηση για το "πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας", το 51% των ερωτηθέντων απαντά "πολύ", το 25% "αρκετά", το 12% "μέτρια", ενώ το 5% απαντά "λίγο", το 5% "ελάχιστα έως καθόλου" και το 2% ΔΓ/ΔΑ.

Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το 67% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει πως "σίγουρα ναι" και "μάλλον ναι" θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 29% απαντά πως "μάλλον όχι" και "σίγουρα όχι". Ένα 4% απαντά ΔΓ/ΔΑ.

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το click away, που έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες στη ζωή μας, το 34% απαντά πως "σίγουρα ναι" και "μάλλον ναι" θα σκεφτόταν να το χρησιμοποιήσει, ενώ το 63% απαντά πως "μάλλον όχι" και "σίγουρα όχι". Το 3% απαντά ΔΓ/ΔΑ.


Πηγη: enikos.gr


SHARE


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP